Chile - marynowane kanapki wieprzowe na rolkach Cemita
Chile-marynowane kanapki wieprzowe na rolkach Cemita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 788 kalorii, 47g białka, oraz 43g tłuszczu. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, oregano, guajillo chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z Lody Kokosowe Awokado jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chile - marynowane kanapki wieprzowe na rolkach Cemita, Wieprzowina marynowana w Chile Colorado, oraz Cemita Pulled Pork Pizza.
Instrukcje
Odrzuć Chile łodygi i wyciąć guajillo i ancho chiles otworzyć wzdłuż z nożycami kuchennymi. Wyrzucić nasiona i żeberka.
Rozgrzać suche 10-do 12-calowej patelni ciężkiej lub patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca, następnie grzać chiles, kilka na raz, obracając i naciskając szczypcami, aż zmiękną i pachnące, o 10 sekund na stronę.
Przenieść chiles do miski, następnie przykryć gorącą wodą i moczyć, aż zmiękną, o 20 protokół.
Trim tłuszczu i ścięgien z wieprzowiny i funta między 2 arkusze papieru woskowego z płaskim boku pounder mięsa lub z wałkiem do ciasta, aż mięso ma około 1/8 cala grubości.
Patelnia ciepła na małym ogniu, aż będzie gorąca, a następnie grzać kminek, ziarna pieprzu,goździki, i cynamon, stale mieszając, aż pachnące i kminek jest ciemniejszy odcień, o 1 minutę.
Gorące przyprawy przełożyć do blendera i dodać ocet, czosnek, oregano, sól i namoczone chiles z około 1/3 szklanki wody namaczanej, następnie zmiksować na gładką masę.
Przenieść połowę pasty chile do hermetycznego pojemnika i schłodzić lub zamrozić do innego użycia, a następnie umieścić resztę w małej misce.
Rozłóż cienką warstwę pasty chile w środku arkusza folii wystarczająco dużej, aby owinąć całe mięso i umieścić 1 kotlet schabowy na pastę.
Rozłóż cienką warstwę pasty chile na wierzchu, a następnie kontynuuj układanie warstw mięsa, rozprowadzając każdy kawałek pastą chile. Zawiń ułożoną wieprzowinę w folię i marynuj, schłodzoną, co najmniej 2 godziny.
Ciepło 1 1/2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Kotlety schabowe przyprawiamy solą i podsmażamy partiami, dodając w razie potrzeby więcej oleju, aż tylko się ugotują, od 1 do 2 minut na stronę.
Kotlety przenieść jako gotowane na arkuszu folii i zachować ciepło owinięte w folię.
Wytnij rolki na pół poziomo i ułóż, pokrój boki w górę, na dużej blasze do pieczenia. Bułki Broil o 6 cali od ciepła do złotego, o 1 minutę.
Połowę, Wgłębić i lekko rozgnieść awokado w skórce widelcem, a następnie rozłożyć grubo po ściętych bokach rolek. Doprawić awokado solą, a następnie polać papalo. Zrób kanapki z wieprzowiną, serem, Chipotle (jeśli używasz), cebulą i pomidorem, naciskając kanapki razem.
* Dostępne na rynkach Latino i Chile dzisiaj-Hot Tamale (800-468-7377).
** Dostępne w meksykańskich piekarniach.
*** Dostępne na rynkach meksykańskich.
Wieprzowina może być marynowana do 2 dni.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada