Chile-Chicken Enchiladas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Chile-Chicken Enchiladas spróbować. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś tortille z mąki, ser cheddar, SOS enchilada i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zielone Chile Chicken Enchiladas, Zielone Chile Chicken Enchiladas, oraz Zielone Chile Chicken Enchiladas.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9 cali (3-quart) za pomocą sprayu do gotowania.
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu enchilada na dnie naczynia do pieczenia. W średniej misce wymieszaj kurczaka, ser Monterey Jack, śmietanę i chiles.
Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka w dół środka każdej tortilli.
Roll up tortille; zorganizować, szew boki w dół, w naczyniu do pieczenia. Najlepsze enchiladas z pozostałym sosem enchilada.
Posypać serem Cheddar. Spryskaj arkusz folii sprayem do gotowania; przykryj naczynie do pieczenia folią, spryskaną bokiem w dół.
Wyjąć folię; piec od 5 do 10 minut dłużej lub do rozpuszczenia gorącego sera. Top z awokado lub zielonej cebuli. W razie potrzeby podawać z sałatą, posiekanym pomidorem i dodatkową kwaśną śmietaną.