Chicken Piccata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka Piccatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 549 kalorii, 34g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, jajka, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę z oliwek na płycie kuchennej w dużej patelni na średnim ogniu.
Jajka ubić w płytkiej misce. W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę i parmezan. Kawałki kurczaka zagrzebać w jajkach, a następnie w mieszance mączno-serowej.
Do rozgrzanej oliwy z oliwek dodać 2 łyżki masła, a gdy masło roztopi się, dodać mąkę z piersi kurczaka. Gotować, aż rumiane, 3 do 4 protokół z każdej strony.
Kurczaka przełożyć na półmisek i odstawić. Gotuj kurczaka partiami, jeśli nie wszystkie mieszczą się wygodnie na patelni.
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła i czosnek na patelni kapie.
Podsmaż czosnek przez 30 sekund, uważając, aby go nie spalić.
Dodać bulion z kurczaka i kapary na patelni, mieszając wymieszać. Gotować płyn na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę, 3 do 5 minut.
Dodać ocet i sok z cytryny i ciepła przez.
Powrót kurczaka na patelnię, łyżki niektóre z sosem nad kurczakiem. Przykryć patelnię i gotować na średnim ogniu, aż bąbelki sosu i kurczaka jest gotowane przez, dodatkowe 8 do 10 protokół.
Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.