Chicken Florentine Style
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka w stylu florenckim. Za $4.12 za porcję, ten przepis okładki 39% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 623 kalorii, 31g białka, oraz 42g tłuszczu. 38 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Mieszanka wina, soli i pieprzu, szpinaku o ciętych liściach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 90%, co jest świetne. Spróbuj Chicken Florentine Style, Grillowane Steki Po Florencku, oraz Stracotto alla fiorentina (gulasz wołowy po Florencku) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Pogłębiaj kurczaka w mące, aby lekko obtoczyć. Strząśnij nadmiar mąki. Rozpuść 2 łyżki masła na ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka i gotuj do zrumienienia, około 5 minut z każdej strony.
Przenieś kurczaka na talerz i namiot z folią, aby był ciepły.
Rozpuść 2 łyżki masła na tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek i smaż, aż szalotki będą przezroczyste, mieszając, aby zeskrobać zarumienione kawałki na dnie patelni, około 1 minuty.
Dodaj wino. Zwiększ ogień do średnio wysokiego i gotuj, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 3 minut.
Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos zmniejszy się o połowę, często mieszając, około 3 minut. Dodaj pietruszkę. Dopraw sos do smaku solą i pieprzem.
Dodaj kurczaka i wszelkie nagromadzone soki do sosu i obróć kurczaka, aby pokrył się sosem.
W międzyczasie rozpuść pozostałe 2 łyżki masła na innej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szpinak i smaż, aż się rozgrzeje. Dopraw szpinak do smaku solą i pieprzem. Ułóż szpinak na półmisku.
Umieść kurczaka na szpinaku.