Chińskie Naleśniki Makaronowe Ze Szparagami
Naleśniki Chińskie z Makaronem i Szparagami to śniadanie dla 4 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 533 kalorie , 22 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Za 1,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Mieszanka oleju sezamowego, wody, korzenia imbiru i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 89% , to danie jest znakomite. Podobne przepisy to chińskie batoniki z makaronem , chińska sałatka z kurczakiem i makaronem oraz chińska zupa z kurczakiem i makaronem .
Instrukcje
W dużym garnku z wodą ugotuj makaron al dente.
Dobrze odcedź. Opłucz zimną wodą, aż makaron ostygnie.
Odłam twarde końcówki szparagów, a pozostałe szparagi pokrój na kawałki o długości 2 cali. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i imbir, smaż przez 1 minutę, uważaj, aby nie przypalić czosnku.
Dodaj szparagi i 1/2 szklanki wody. Dusić przez 2 minuty.
Włóż skrobię kukurydzianą do małej miski, wymieszaj z pozostałą 1/2 szklanki wody i winem ryżowym lub sherry. Dobrze wymieszać.
Dodaj tę mieszaninę, sos sojowy i sfermentowaną czarną fasolę, jeśli ich używasz, do gotujących się warzyw.
Sos zagotować przez kilka sekund, dodać szpinak i mieszać, aż zwiędnie.
Rozgrzej pozostały olej na patelni na dużym ogniu. Makaron dzielimy na cztery kopczyki i kładziemy je na rozgrzaną patelnię. Spłaszcz kopytka na patelni tak, aby zarumieniła się większa powierzchnia, zmniejsz ogień do średnio-wysokiego i smaż placki przez co najmniej 5 minut, aż na dnie utworzy się złotobrązowa skórka. Odwróć placki i smaż je przez 3 minuty
Podczas gdy ciasta makaronowe się gotują, lekko podgrzej warzywa i sos.
Do mieszanki warzywnej dodaj olej sezamowy, sól i pieprz.
Połóż ciastka makaronowe na talerzach, polej je sosem i warzywami i podawaj.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatycką można łączyć z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Louis Guntrum Dry Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Wytrawny Riesling Louisa Guntruma]()
Wytrawny Riesling Louisa Guntruma
Riesling Louis Guntrum Dry Riesling 2016 ma delikatny zapach białych brzoskwiń, moreli i soczystych gruszek. Imponujące odczucie w ustach i trwały smak. Klasyczny Riesling w wyrazie i elegancji.