Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną
Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną to danie główne, które serwuje 2. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1300 kalorii, 59G białka, oraz 82g tłuszczu na porcję. Za 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 7 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pięć przypraw w proszku, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jedz za osiem dolców: Gnocchi i zapiekanka z czerwonej kapusty, Zapiekanka z kapusty i ziemniaków, oraz Zapiekanka Z Ziemniaków I Kapusty.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 2 (3-uncjowe) kokilki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wrzuć pierwsze 6 składników do miski, upewniając się, że plastry ziemniaków są równomiernie pokryte mieszanką. Spryskaj 2 kokilki sprayem do gotowania i delikatnie wciśnij garść ziemniaków do każdej z nich. Ułóż kokilki na blasze i napełnij każdą filiżankę 3/4 drogi mieszanką śmietany i przykryj wierzch folią. Wsuń patelnię do piekarnika i gotuj, aż ziemniaki się ugotują, około 30 do 45 minut.*
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
3
Zdejmij folię, dodaj 2 łyżki pozostałego sera do każdej kokilki i gotuj, aż ser zacznie bulgotać, około 4 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Smażone Krewetki
4
Wyjmij zapiekanki z piekarnika i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Kapusta: na średniej patelni, na średnim ogniu, dodaj boczek i gotuj, aż będzie chrupiący, około 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
6
Wyjmij boczek na talerz, pozostawiając 3 do 4 łyżek tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj cebulę i smaż przez 5 do 7 minut na średnim ogniu. Dodaj kapustę, cukier, sól i czarny pieprz i kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
8
Dodaj czerwone wino, Wrzuć składniki i gotuj pod przykryciem, aż płyn prawie całkowicie wyparuje, około 8 do 12 minut. Dodaj ocet balsamiczny i gotuj, aż prawie wyparuje, około 1 do 3 minut. Wyłącz ogień i dodaj zarezerwowany boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sproszkowane Nasiona Lubczyku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj piersi z kurczaka, wymieszaj z marynatą i pozostaw na 10 do 15 minut. Na patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj piersi z kurczaka i gotuj przez 4 do 5 minut po stronie pokazowej i 6 minut po drugiej stronie lub do momentu ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i posyp każdą pierś 1 łyżką masła. Przykryj folią, odstaw na 5 minut, a następnie pokrój wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Smażone Krewetki
4
Podawać: połóż porcję kapusty na środku każdego dania. Ułóż kurczaka na kapuście. Przesuń nożem po wewnętrznej stronie każdej kokilki, aby poluzować i odwróć je na talerze przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Winnicy NV Amber Falls Sarah ' s Choice Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Restauracje w pobliżu NV Amber Falls Winery Sarah ' s Choice Riesling
Ten półsłodki aromatyczny Riesling ma wyraźny bukiet "miodowy". Idealnie wyważone, to wino ma nuty smakowe dojrzałych owoców z przodu i utrzymujące się lekkie wykończenie.