Chevre i mango stek Bites
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 96 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, stek z flanki, kawałki mango i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek Z Jagnięciny Z Sosem Klonowym Chevre Shitake, Stek z kubańskiej spódnicy z pomidorowym Escabeche i sosem z mango, oraz Mango Melon Bites.
Instrukcje
Trim fat from steak. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć olejem, obficie posypać solą i pieprzem.
Połóż stek na naoliwionym ruszcie do gotowania na solidnym łóżku z bardzo gorących węgli lub najwyższego ciepła gazowego (możesz trzymać rękę od 1 do 2 w. powyżej rusztu tylko 1 do 2 sekund); przykryć grill gazowy. Gotować, aż będzie jędrny po naciśnięciu na cienkim końcu, ale nadal dość różowy wewnątrz (pokroić, aby sprawdzić), 8 do 10 minut; odwrócić w połowie.
Przenieść stek na talerz; ostudzić co najmniej 30 minut. Około 45 minut przed krojeniem włóż stek do zamrażarki (łatwiej będzie pokroić cienko).
Na desce z bardzo ostrym nożem pokroić stek w poprzek ziarna, prosto w górę iw dół oraz tak cienko i równomiernie, jak to możliwe, aby uzyskać 30 do 34 plastrów; Zapisz wąskie i nierówne końce tylko do jedzenia. Jeśli mokre, osuszyć papierowymi ręcznikami.
Zmierz zgromadzone soki mięsne i dodaj wystarczającą ilość mleka, aby uzyskać 2 łyżki.; wlać do miski. Ser pokruszyć w misce i rozgnieść widelcem na gładką pastę.
Pracując z 1 paskiem steków na raz, połóż pasek na płaskiej stronie.
Rozprowadzić Pasek z około 3/4 łyżeczki. mieszaninę sera, następnie ułożyć 1 liść mięty i 1 kawałek mango na końcu paska i zwinąć, aby zamknąć.
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 10 minut przed podaniem.