Cherry frangipane tarta

Cherry frangipane tarta
Cherry frangipane tarta jest lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 57 osób. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jajko plus żółtko, crème fraîche, masło i kirsch. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta frangipanowa ze śliwkami, wiśniami i morelami, Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, oraz Tarta Malinowo-Frangipanowa.

Instrukcje

1
Aby zrobić ciasto, przerobić mąkę (lub mąkę i kaszę manną, która nadaje jej dodatkowy chrupanie) i masło, następnie dodać cukier, a następnie ubite jajko i wystarczająco dużo wody (Około 2 łyżki), aby uformować ciasto. Uformuj krążek, zawiń w folię spożywczą i pozostaw do odpoczynku w lodówce na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2
W międzyczasie, aby wykonać nadzienie, umieść cukier, zmielone migdały, masło, jajko i żółtko w misce i wymieszaj, aby uzyskać kremową pastę. Mieszać w kirsch lub Armagnac. Schłodzić przez co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
ArmagnacArmagnac
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
KirschKirsch
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Ciasto rozwałkować na posmarowaną mąką powierzchnię i wyłożyć 23-centymetrową, luźną blachę. Napełnij lekko natłuszczoną folią i fasolą do pieczenia i piecz przez 20-25 minut, usuwając folię po 15 minutach, aż uzyska złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Rozprowadzić pastę migdałową na podstawie ciasta i piec przez 25 minut, aż złoty i chrupiący. Gdy tarta wyjdzie z piekarnika, ułóż wiśnie na wierzchu w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Wiśnię podgrzać z 1 łyżką wody, aż będzie gładka, a następnie posmarować wiśnie. Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów2 (3 Uncje) Opakowania Biszkoptów
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Pokroić w kliny, aby służyć, dodając łyżkę crme frache, jeśli chcesz.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn