Chef John 's Shepherd' s Pie
Chef John 's Shepherd' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 20g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.45 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 160 fanów. Jeśli masz ziemniaki Yukon gold, mieloną wołowinę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wiele osób naprawdę lubiło to szkockie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Spróbuj Chef John 's Shepherd' s Pie, Lasagna szefa kuchni Johna, oraz Sałatka szefa kuchni Johna Waldorfa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki z kostkami i czosnek umieścić w dużym garnku z wystarczającą ilością wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Brązowa mielona wołowina na średnim ogniu na patelni. Wymieszać z mąką, wymieszać z kroplami wołowiny.
Dodać bulion wołowy, ketchup i warzywa. Wymieszać, aby połączyć. Gotować przez 5 minut, aż zgęstnieje.
Przenieść mieszaninę wołowiny do naczynia żaroodpornego pieca dowód.
Ziemniaki odsączyć i zmiażdżyć przed dodaniem 1/4 szklanki startego sera i kwaśnej śmietany. Rozgnieść razem, aż będzie gładka.
Łyżka ziemniaków na środku mieszanki mięsa. Widelcem rozłóż ziemniaki od środka do krawędzi, tworząc górną warstwę.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki startego sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut, lub aż ser się roztopi i złocisty.
Ostudzić 15 minut przed podaniem.