Cheddar-Chleb Wirowy Sriracha
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 52 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 356 kalorii, 13g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, mleka, niebielonej mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Cheddar Herb Swirl Bread, Sriracha-Cheddar Biscuits, oraz Sriracha Cheddar Cheese Ball dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu, ogrzać mleko, masło i cukier, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia, gdy tylko masło się rozpuści. Ciecz powinna być letnia w dotyku, około 38°. W razie potrzeby pozwól jej ostygnąć do tej temperatury.
Posypać drożdże na mieszaninie mleka i odstawić na 10 minut do dowodu. Po około 10 minutach na powierzchni mieszaniny powinna znajdować się warstwa piany, co oznacza, że drożdże są żywotne i gotowe poświęcić własne życie w imię dobrego chleba.
W dużej misce wymieszać mąkę i sól.
Wlej mieszaninę mleka i drożdży do miski z mąką i wymieszaj drewnianą łyżką, aż powstanie miękka, poszarpana mieszanka.
Przenieść ciasto na dobrze obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 1 minutę.
Ciasto przełożyć do lekko naoliwionej miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i pozostawić na 20 minut.
Po spożyciu ciasto obrócić z powrotem na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż uzyska miękkie, elastyczne ciasto, przez 3 do 5 minut.
Przełożyć ciasto jeszcze raz do lekko naoliwionej miski, przykryć i pozostawić do odpoczynku w ciepłej części domu, aż podwoi się jego rozmiar, około 2 godzin.
Przenieś ciasto na powierzchnię roboczą i za pomocą rąk delikatnie spłaszcz w prostokąt o szerokości 9 cali.
Rozłóż Sriracha na cieście, pozostawiając 1-calową granicę wokół zewnętrznych krawędzi bez Sriracha.
Posyp ser równomiernie Sriracha, przestrzegając tej samej granicy. To właśnie ta granica pozwala na prawidłowe uszczelnienie ciasta w następnym kroku.
Ciasto rozwałkować szczelnie, wzdłuż, podobnie jak zrobić galaretkę. Naciśnij na ostatniej rolce do uszczelnienia i zrobić szew. Lekko nasmaruj patelnię bochenkową o wymiarach 9 na 5 cali.
Na patelnię wyłóż ciasto, wyłóż boki w dół. Przykryć i powrócić do ciepłego miejsca, aż ciasto ponownie podwoi się w wielkości i jest gniecenie na górze patelni, 2 do 2 1/2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 204°. tuż przed pieczeniem zrób 1/4 cala głębokiego rozcięcia środka bochenka za pomocą ząbkowanego noża.
Umieść bochenek na środkowej półce piekarnika. Spryskaj wewnętrzne ściany piekarnika i górną część bochenka obfitą mgłą wody, aby stworzyć parę. Szybko zamknij drzwiczki piekarnika i piecz przez 30 minut.
Wyjmij bochenek z patelni i kontynuuj pieczenie przez dodatkowe 10 do 15 minut. Środek bochenka powinien zarejestrować 88° na termometrze, a dno bochenka powinno brzmieć puste po naciśnięciu.
Niech chleb ostygnie całkowicie na stojaku chłodzącym przed krojeniem, aby uzyskać najlepsze wyniki. Przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku do 3 dni.
Użyj 1-funtowej kuli świeżego ciasta do pizzy lub rozmrożonego mrożonego ciasta do pizzy, dostępnego w niektórych specjalistycznych supermarketach i przyjaznych pizzeriach sąsiedzkich. Pozwól, aby ciasto osiągnęło temperaturę pokojową i spłaszcz ciasto na prostokąt o szerokości 9 cali, postępując zgodnie z zaleceniami z Sriracha i serem, umożliwiając wyrośnięcie ciasta, a następnie pieczenie zgodnie z zaleceniami.
Przedruk za zgodą książki kucharskiej Sriracha: 50 przepisów "SOS Koguta", które pakują Poncz Randy Clemens. Copyright © 2011 by Randy Clemens; photographs copyright © 2010 by Leo Gong. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.