Chard Szwajcarski Cytrynowo-Czosnkowy
Chard szwajcarski cytrynowo-czosnkowy jest bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 52 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szwajcarski chard, oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Czosnek Cytrynowy Szwajcarski Chard, Chard szwajcarski smażony z cytryną i czosnkiem, oraz Chard Szwajcarski z czosnkiem i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj czosnek; smażyć 2 minuty lub aż czosnek zacznie brązowieć.
Dodaj szwajcarski chard i 2 łyżki wody na patelnię; gotować 3 protokół lub aż chard więdną. Wymieszaj sok z cytryny i pieprz.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oliwy z oliwek; zawirować do herbu.
Dodaj 2 szklanki pokrojonej żółtej cebuli i odrobiną sody oczyszczonej; gotować 10 minut lub aż rumiane.
Dodaj 12 filiżanek posiekanej szwajcarskiej chard i 2 łyżki wody na patelnię; gotować 3 protokół lub aż chard więdną. Wymieszać 2 łyżeczki octu sherry i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Porcje 4 (wielkość porcji: około 1/2 szklanki) kalorie 64; tłuszcz 4g (sat 2G); sód 253MG
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 3 łyżki orzechów piniowych na patelnię; gotować 3 minuty lub aż zbrązowieje, często mieszając.
Wyjmij orzechy z patelni.
Dodaj 1/4 szklanki złotych rodzynek i 1/4 szklanki wody na patelnię; gotować 1 minutę.
Dodaj 12 filiżanek posiekanej szwajcarskiej chard; gotować 3 protokół lub aż chard więdną. Wymieszać 2 łyżeczki białego octu winnego.
Posypać orzeszkami pinii.
Służy 4 (wielkość porcji: około 1/2 szklanki) kalorie 90; tłuszcz 6g (sat 4g); sód 231MG
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać 2 plastry applewood - wędzony boczek na patelni; gotować, aż chrupiące.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Dodaj 2 łyżeczki octu cydr i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu na patelnię, mieszając trzepaczką.
Wlać mieszaninę octu ponad 6 szklanki posiekane szwajcarski chard; wrzucić.
Porcje 4 (wielkość porcji: około 1/2 szklanki) kalorie 39; tłuszcz 4g (sat 9g); sód 225mg