Chanukowe Ciasto Dreidel

Chanukowe Ciasto Dreidel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj Chanukowego ciasta Dreidel. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten przepis służy 15. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka złota mąka, skrócenie, wanilia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 514 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polskie Chanukowe Ciasto Jabłkowe, Podwójnie Czekoladowe Ciasto Chanukowe, oraz Jadalne Dreidel Craft Recipe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. nasmarować dno i boki 13x9-calowej patelni skracaniem i lekko mąką lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do PieczeniaSpray Do Pieczenia
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce, ubić mąkę, 1 2/3 szklanki cukru granulowanego, 2/3 szklanki skracania, 1 1/4 szklanki mleka, proszek do pieczenia, sól i 1 łyżeczka wanilii z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund, skrobanie miski stale. Beat na dużej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu. Ubić białka na dużej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Białka JajBiałka Jaj
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec 40 do 45 minut lub do wykałaczki włożonej w centrum wychodzi czysty lub aż ciasto sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko w centrum. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po stronie patelni, aby poluzować ciasto; usuń z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Tymczasem, aby biały lukier, w dużej misce, ubij cukier puder i 3/4 szklanki skracania łyżką lub mikserem elektrycznym na niskiej prędkości. Ubić w 3/4 łyżeczki przezroczystej wanilii i 4 do 5 łyżek mleka, aż będzie gładka i do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
SkracanieSkracanie
LukierLukier
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
W średniej misce, rezerwy 2 filiżanki białego lukru; odcień z kolor żywności. Rezerwy 2/3 szklanki niebieskiego lukier do dekoracji; odstawić. W małej misce, rezerwy 2/3 szklanki białego lukru do dekoracji; odstawić. W innej małej misce, rezerwy 1/4 szklanki białego lukru; wymieszać w kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
LukierLukier
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Przykryj dużą płaską tacę lub kawałek kartonu (20x12 cali)folią lub folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Cut ciasto jak pokazano na rysunku. Zamrozić kawałki odkryte około 1 godziny dla łatwiejszego lukier, w razie potrzeby. Ułóż kawałki ciasta, aby utworzyć dreidel, jak pokazano na schemacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9
Zamrozić środek i boki dreidel z pozostałym białym lukrem. Mrozić punkt dreidel, uchwyt góry i boki z pozostałym niebieskim lukrem, mocując kawałki z niewielką ilością lukru. Nakreśl wybraną hebrajską literę wykałaczką; wypełnij lukrem kakaowym i obrysuj kawałkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
LukierLukier
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
10
Miejsce zarezerwowane 2/3 Puchar biały lukier w torbie dekoracji z końcówką gwiazda #32; rury granicy powłoki wzdłuż podstawy i górnej krawędzi biały-matowe ciasto. Z zastrzeżone 2/3 Puchar niebieski lukier, rury granicy powłoki wzdłuż podstawy i górnej krawędzi niebiesko-matowe ciasto z końcówką powłoki. Zarys górnej granicy biało-matowe ciasto z polewą czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
LukierLukier
BazaBaza
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn