Chai Cream Pie
Chai Cream Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, jajka, ciasto na ciasto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na 12-calowe koło; Dopasuj do 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania. Wchodzisz krawędzie pod, i flet.
Piec piecrust zgodnie ze wskazówkami opakowania. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Mleko i kolejne 4 składniki (przez imbir) Połącz w średnim, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż mieszanina osiągnie 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki.
Dodaj torebkę herbaty; przykryć i odstawić na 15 minut. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską i wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny mleka do patelni i gotować na średnim ogniu, aż mleko osiągnie 180 lub do małych pęcherzyków tworzą wokół krawędzi.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą, sól i jajka w dużej misce, dobrze mieszając. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny cukru, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni, i gotować na średnim ogniu 10 minut lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 10 minut lub do czasu ostygnięcia nadzienia, od czasu do czasu mieszając. Mieszanka łyżka do skorupy; pokrycie powierzchni folią. Chill 3 godziny lub do zestawu; zdjąć folię. Top ciasto z bitą polewą; dekorować mielonym cynamonem.