Ceviche z krewetkami i ananasem to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 10g tłuszczu i w sumie 207 kalorii. Za $1.6 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 92 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz pod ręką cebulę, kolendrę, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni latynoamerykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Ceviche Z Krewetkami Ananasowymi, Ceviche Z Krewetkami Ananasowymi, oraz Ceviche z krewetkami Mango z ananasem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Wymieszaj krewetki, paprykę, ananasa, awokado, cebulę, kolendrę, czosnek, paprykę serrano, sok z limonki, sól i pieprz w szklanej lub ceramicznej misce do równomiernego połączenia. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Oleju Z Ostrej Papryki (oliwa Chili)
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Szampan i wino musujące to świetny wybór na Ceviche. Szampan i inne musujące białe wina są wystarczająco chrupiące i orzeźwiające, aby uzupełnić lekkie ceviche. Możesz spróbować szampana Buena Vista La Victoire Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Buena Vista La Victoire Brut Champagne
Wina jasny, trwały złoty kolor jest wzmocniony atrakcyjnym, trwałym ciągiem bąbelków. Elegancki, gęsty, złożony bukiet ujawnia szeroką gamę aromatów, takich jak kwiat lipy, nuty tostowego chleba i miodu. Wspaniałe odczucie w ustach wina jest pełne i bogate, ale dobrze wyważone, pozostawiając zachwycającą świeżość na podniebieniu. Mieszanka: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay