Cedrowe krewetki i małże z majonezem cebulowym

Krewetki gotowane na parze z cedrem i małże z majonezem cebulowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 6 i kosztuje 2,68 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 50 minut. Jeśli masz jajko, sól koszerna, zielona cebula plus 2 zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cedrowe krewetki i małże z majonezem cebulowym, Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), oraz Quick linguine z krewetkami, małżami, czosnkiem i chilli.
Instrukcje
Opłucz cedrową deskę do grillowania* lub opłucz 3 szklanki olchy lub wiórów wędzarniczych w durszlaku. Jeśli używasz deski, ustaw w patelni do pieczenia i ciężar z ciężkim słoikiem. Jeśli używasz chipsów, włóż do miski i masę mniejszą miską.
Dodaj wodę do pokrycia deski lub wiórów. Moczyć co najmniej 6 i do 24 godzin.
Jajko rozbijamy w blenderze i dodajemy ocet, sól, musztardę i pieprz. Wir do mieszania. Przy włączonym silniku powoli wlewaj olej, wirując, aż do włączenia i majonez będzie gęsty. Zeskrobać majonez do miski i wymieszać z posiekaną cebulą. Schłodzić do podania.
Spuścić wodę z deski lub wiórów, oszczędzając 1 filiżankę. Ustaw deskę lub rozdrobnione wióry w patelni do pieczenia, a następnie umieść regał chłodzący na górze. Przykryć patelnię szczelnie folią i piec do bardzo pachnącego, około 20 minut.
Podgrzać zarezerwowaną wodę aż do parowania. Ułóż małże na pokładzie lub frytki i przykryj patelnię, pozostawiając otwarty róg. Ostrożnie dodać gorącą wodę i zamknąć folię.
Dodaj krewetki w jednej warstwie, następnie piec, szczelnie pokryte, aż małże otwarte i krewetki są gotowane przez w najgrubszej części, 6 do 8 Więcej minut.
Przelać krewetki i małże do miski, za pomocą łyżki szczelinowej. Na wierzchu roztrzepana cebula.
Podawać z majonezem cebulowym.
* Znajdź deskę lub frytki w sklepie spożywczym z materiałami do grillowania lub w barbecuewood.com
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.