Cebula Prażona Balsamicznie
Prażona cebula balsamiczna może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka oliwy z oliwek, masła, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Cebula Balsamiczna Prażona Na Patelni, Cebula Prażona Balsamicznie, oraz Balsamiczna prażona cebula i ziemniaki.
Instrukcje
Pozycja 1 stojak w środku i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 260°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z folią.
Pokrój cebulę przez koniec korzenia na kliny o grubości 3/4 cala.
Umieścić w średniej misce; wymieszać z olejem. Ułóż cebulę, pokrój stronę w dół, na blachach do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem. Smażyć, aż cebula będzie brązowa i miękka, obracając patelnie w piekarniku i obracając cebulę raz, o 45 protokół.
W międzyczasie roztopić masło w ciężkim małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści.
Dodać ocet. Wróć do ciepła. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 2 protokół. (Cebula i glazura balsamiczna mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Super. Przykryć osobno i schłodzić. Rozgrzej cebulę w piekarniku 191° około 15 minut. Wymieszaj glazurę na małym ogniu, aby się nagrzać.)
Posypać natką pietruszki.