Całe Nadziewane karczochy duszone w białym winie
Całe Nadziewane karczochy duszone w białym winie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 25g białka, oraz 28g tłuszczu. Jeśli masz karczochy, sól, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Całe Nadziewane karczochy duszone w białym winie, Karmienie przyjaciół: Białe wino duszone karczochy z tymiankiem, oraz Ryby i karczochy z białym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż bułkę tartą na płytkiej patelni do pieczenia i piecz na środku piekarnika, aż blady złoty, o 10 protokół. Okruchy ostudzić całkowicie, następnie wrzucić parmezanem, czosnkiem, pietruszką, soppressata, skórką, jeśli używasz, solą i pieprzem.
Skropić olej na okruchy i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Odciąć łodygi karczocha i wyrzucić.
Odciąć górną 1/2 cala 1 karczoch z ząbkowanym nożem, a następnie wyciąć około 1/2 cala od wszystkich pozostałych końcówek liści za pomocą nożyc kuchennych. Pokrojone liście natrzeć połową cytryny.
Oddziel liście lekko kciukami i wyciągnij fioletowe liście od środka i tyle żółtych liści, aby odsłonić rozmyte zadławienie. Zgarnij dławik nożem do melonów, a następnie wyciśnij sok z cytryny do jamy.
Pozostałe karczochy przyciąć w ten sam sposób.
Łyżka około 2 łyżek farszu do wnęki każdego karczocha i, zaczynając od liści dolnych i rozrzucając liście otwarte jak najwięcej bez łamania, łyżka zaokrąglonego 1/2 łyżeczki farszu wewnątrz każdego liścia. Top każdy karczoch z plasterkiem provolone.
Włożyć wodę, wino, olej, cebulę, czosnek, sól i pieprz do szybkowaru (bez wkładki) lub garnka i ułożyć nadziewane karczochy w płynie w 1 warstwie.
Uszczelnić szybkowar z pokrywką i gotować pod wysokim ciśnieniem, zgodnie z instrukcją producenta, 10 minut. Umieść szybkowar w zlewie (nie zdejmuj pokrywy) i przepuść zimną wodę przez pokrywę, aż ciśnienie całkowicie spadnie.
Jeśli za pomocą zwykłego garnka, gotować karczochy, pokryte, aż liście będą miękkie, o 50 protokół.
Karczochy przenieść szczypcami do 4 talerzy zupy i łyżka gotowania płynu wokół nich.