Cassoulet Wieprzowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet wieprzowego. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 3691 kalorii, 243g białka, oraz 153g tłuszczu każdy. Na 14,17 zł / porcja, ten przepis okładki 83% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, parmezan, zioła prowansalskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Cassoulet wieprzowy z wieprzowiną Confit i zimowym sosem pomidorowym, Cassoulet Wieprzowy, oraz Cassoulet Wieprzowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w holenderskim piekarniku lub dużej głębokiej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni z łyżką szczelinową; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Wlać kapiele do małej miseczki. Zwróć 1 Łyżkę. kapie na patelnię.
Dodać kiełbasę; gotować od 6 do 8 min. lub aż równomiernie zbrązowieje, często mieszając.
Przenieść do dużej miski, zastrzegając kapiele na patelni. Wrzucić kawałki wieprzowiny z ziołami i pieprzem.
Dodaj do kapieli; gotuj 6 do 8 min. lub aż równomiernie zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu.
Przełożyć do miski z kiełbasą.
Dodaj 1 Łyżkę. z zastrzeżonego boczku kapie na patelnię.
Dodać cebulę, seler i czosnek; gotować 5 min., często mieszając, aby zeskrobać rumiane kawałki z dna patelni. Wymieszać pomidory i wino; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Powrót kawałki wieprzowiny, mieszanki kiełbasy i zarezerwowane boczek na patelni; przykryć. Dusić na małym ogniu od 1 godziny do 1 godziny 15 min. albo dopóki kawałki wieprzowiny nie będą miękkie.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z fasolą. Łyżka do 2-qt. zapiekanka.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wymieszać bułkę tartą, parmezan i olej; posypać zapiekanką.
Piec 25 do 30 min. lub aż zapiekanka jest gorąca i bąbelkowa, a polewa jest złotobrązowa.