Cassoulet

Cassoulet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Cassoulet. Jedna porcja zawiera 1064 kalorii, 65g białka, oraz 70 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $4.8 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól, cebulę, pomidory z puszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do fasoli i SAUSAGE:.In ciężki garnek 4 do 6 quart lub czajnik do zupy, doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia na dużym ogniu. Wrzuć fasolę i gotuj energicznie przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Wyjmij garnek z ognia i pozwól fasoli namoczyć przez 1 godzinę. W międzyczasie gotować soloną wieprzowinę w 1 litrze wody przez 15 minut; odcedzić i odstawić.Ostrym nożem przebić 5 lub 6 otworów w kiełbasę; następnie dodać kiełbasę i sól wieprzową do fasoli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.Związać pietruszkę, wierzch selera, por, liście laurowe i goździki szczelnie w gazie, i dodać do fasoli, wraz z cebulą, 1/2 łyżeczki czosnku i 1/2 łyżeczki tymianku. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, dodając czas lub wodę w razie potrzeby.Kleszczami przekładamy kiełbasę na talerz i odstawiamy na bok. Gotuj fasolę i sól wieprzową przez kolejne 30 lub 40 minut, lub do momentu, gdy fasola będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Z fasoli wyjąć soloną wieprzowinę, zetrzeć skórę i wyrzucić skórę. Odstawić soloną wieprzowinę na ten sam talerz, co kiełbaski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Fasolę odcedzić, rezerwując bulion, w którym zostały ugotowane. Wyrzucić cebulę i Garni boquet. Odtłuścić bulion i posmakować do przypraw. Odstaw zapas na bok.DO WIEPRZOWINY I JAGNIĘCINY:.Rozgrzej piekarnik do 325 stopni . W ciężkich 10 do 12 patelnia cala, brązowy wieprzowina i jagnięcina w oliwie z oliwek na średnim ogniu. Gdy mięso będzie bogate w brąz ze wszystkich stron, przenieś je szczypcami do holenderskiego pieca.Wyrzucić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu na patelni i podsmażyć cebulę na małym ogniu przez 5 protokół. Wymieszać z selerem naciowym i czosnkiem i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wlać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę. Gumową szpatułką zeskrobać zawartość patelni do holenderskiego piekarnika z mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Dodaj pomidory, liść laurowy, sól i pieprz do holenderskiego piekarnika i wymieszaj, aby połączyć.Doprowadzić mieszaninę w holenderskim piekarniku do wrzenia na górze pieca, przykryć i piec w temperaturze 325 stopni przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
7
Przenieś mięso na ten sam talerz z kiełbasą i solą wieprzową.Odcedzić płyn, w którym mięso było duszone, naciskając na warzywa, aby uwolnić sok. Wyrzucić warzywa.Odtłuścić duszony płyn i dodać do zarezerwowanego wywaru z fasoli.Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Pokroić kiełbasę w plastry 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
9
Usuń skórę z kaczki confit i wyciągnij całe mięso z kości. Odrzuć skórę i kości (możesz zostawić skórę NA, jeśli chcesz, ale myślę, że to sprawia, że zbyt tłuste -- ).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Pokroić kaczkę na kawałki 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
11
Pokroić sól wieprzową na kawałki 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
12
Połącz kaczkę, kiełbasę, soloną wieprzowinę, wieprzowinę i jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Cała KaczkaCała Kaczka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
13
Rozłóż 1-calową warstwę fasoli na dnie dużego holenderskiego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
14
Rozłóż połowę mieszanki mięsa na tych fasoli, top z kolejną warstwą 1 cala fasoli i pozostałą mieszaniną mięsa, kończąc na ostatniej warstwie fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Wlać zarezerwowany bulion fasoli / płyn do duszenia na fasolę, aż prawie pokryje je (jeśli nie ma wystarczającej ilości bulionu, możesz dodać bulion z kurczaka lub wodę, aby uzupełnić różnicę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
16
Wymieszać bułkę tartą i natkę pietruszki i rozprowadzić na wierzchu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
17
Wlać 2 łyżki tłuszczu z kaczki, tłuszczu gęsiego lub roztopionego masła na mieszaninę pietruszki/okruchy.Doprowadzić zapiekankę do wrzenia na górze pieca, a następnie piec, odsłonięty w temperaturze 350 stopni przez 1 i 1/4 godziny lub do momentu, gdy okruchy utworzą twardą, brązową skorupę.Push skorupę w dół do cassoulet, przynosząc więcej świeżej fasoli & mięso do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi1 Funt Wytrzymałych Zielonych Warzyw, Takich Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepa Lub Liście Buraka, Przycięte łodygi
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
18
Umieść zapiekankę pod brojlerem i broil, aż top będzie brązowy i chrupiący.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
19
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Wepchnij drugą skórkę do cassoulet. Przykryć i przechowywać w lodówce.Dzień, w którym chcesz służyć cassoulet, piec w piekarniku, pod przykryciem, w temperaturze 350 stopni przez 45 minut, a następnie zdejmij pokrywę i piecz na wierzchu, aż będzie brązowy i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki2słonina wieprzowasłonina wieprzowa1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobna sucha bułka tartadrobna sucha bułka tarta3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę3zdanieseler i liścieseler i liście2Średnia żółta cebula, posiekana(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)1Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calatłuszcz z kaczki lub 2 łyżki tłuszczu z gęsi lub 2 łyżki roztopionego masłatłuszcz z kaczki lub 2 łyżki tłuszczu z gęsi lub 2 łyżki roztopionego masła4nogi kaczka confitnogi kaczka confit4gałązkiMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe1Batoniki toffi Heathsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Batoniki toffi Heathczosnek mielonyczosnek mielony4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Francuskie haricots Vert, blancsFrancuskie haricots Vert, blancs2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Baranek, pocięty na 2 cale kawałkiBaranek, pocięty na 2 cale kawałki1por, biała częśćpor, biała część23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę1małecebula obranacebula obrana591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki0Batoniki toffi Heath1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.schab, pokrojony w 2 cale kawałkischab, pokrojony w 2 cale kawałki2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kiełbasa wieprzowa czosnkowakiełbasa wieprzowa czosnkowa0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.chuda sól wieprzowa, w jednym kawałkuchuda sól wieprzowa, w jednym kawałku1sernik, 12 cali kwadratowysernik, 12 cali kwadratowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn