Cassoulet
Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 54g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 1096 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka boczku, wina, kiełbasy wieprzowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Podgrzej danie na średnim ogniu i dodaj posiekany boczek. Gdy boczek jest chrupiący, a tłuszcz wytopiony, wyjąć łyżką szczelinową i odstawić. Doprawić kostką łopatkę wieprzową solą i zapiekać partiami.
Dodać kiełbasę do duszenia naczynia i zapiekać, aż brązowy; usunąć i rezerwy.
Dodać cebulę, marchew i czosnek i gotować, aż cebula są przezroczyste, o 6 protokół.
Dodaj pietruszkę, tymianek i liście laurowe, a następnie opłucz białym winem, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki.
Do garnka dodaj łopatkę wieprzową, boczek i kiełbasę, a następnie dodaj namoczoną fasolę.
Dodać bulion lub wodę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na 90 minut.
Wyjmij cassoulet z piekarnika i zdejmij pokrywkę, a następnie włóż z powrotem do piekarnika bez pokrywki na kolejną godzinę, sprawdzając od czasu do czasu, aby upewnić się, że cassoulet nie wyschnie. Jeśli wygląda na to, że może zacząć wysychać, połóż pokrywę z powrotem na górze.
Na małej patelni smażonej na średnim ogniu rozpuść 4 łyżki masła.
Dodać czosnek po rozpuszczeniu masła i gotować, aż czosnek będzie miękki, o 4 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać bułkę tartą. Wrzucić do pełnego połączenia i doprawić do smaku solą i popękanym czarnym pieprzem.
Gdy gotuje się przez godzinę bez pokrywki, wyjąć cassoulet z piekarnika i smak przypraw.
Rozgrzać piekarnik do 204°. rozrzucić przyprawione bułki tartej na górze cassoulet, umieścić w gorącym piekarniku, i gotować, aż brązowy i bulgotanie, o 25 protokół.
Podawać z zieloną sałatką i dużą ilością wina.