Cassoulet

Cassoulet
Cassoulet może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.96 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 673 kalorie, 73g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka cebuli, łopatka wieprzowa, woda qt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Cassoulet, Cassoulet, oraz Cassoulet dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Fasolę zalać zimną wodą o 2 cale w misce i moczyć w temperaturze pokojowej co najmniej 8 i do 24 godzin lub szybko namoczyć (patrz uwaga kucharzy, poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dobrze spuścić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Zrób garni bukiet owijając pietruszkę, liść laurowy, goździki, ziarna pieprzu i 2 gałązki tymianku w gazę i związując sznurkiem kuchennym, a następnie włóż do ciężkiego garnka o pojemności 5-6 litrów wraz z łopatką wieprzową i wodą (4 ćwiartki). Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu, 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
GoździkiGoździki
TymianekTymianek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SernikSernik
GarnekGarnek
4
Dodaj fasolę, cebulę, marchewkę i posiekany czosnek i duś na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie po prostu miękka, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
FasolaFasola
5
Podczas gdy fasola gotować, umieścić stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. Straddle pieczenia patelni przez 2 palniki i ciepła 1 łyżka oleju w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy nogi kaczki, obracając od czasu do czasu do brązowej skóry i mięsa na całym, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
FasolaFasola
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Udka kaczki przekładamy szczypcami na talerz jako rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
7
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z patelni, następnie zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego i gotować połówki ząbków czosnku, mieszając, aż pachnące, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Zdjąć z ognia.
9
Fasolę i mieszankę wieprzową odsączyć w durszlaku ustawionym na dużej misce (Odrzuć bouquet garni). Wymieszać sól i pieprz do bulionu w misce i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bouquet GarniBouquet Garni
BulionBulion
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Rozłóż mieszankę fasoli i wieprzowiny na patelni (z połówkami czosnku), a następnie nestle nogi kaczki, boki skóry do góry, w mieszaninie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Dodaj pozostałe 3 gałązki tymianku i 6 filiżanek bulionu (płyn powinien pojawić się wokół podstawy udek kaczych; zachowaj pozostały bulion, przykryty i schłodzony, do ponownego podgrzania, jeśli przygotowujesz danie z wyprzedzeniem, lub do innego użycia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
BulionBulion
TymianekTymianek
BazaBaza
12
Piec, odsłonięty, 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podczas pieczenia cassoulet, ciepła pozostałą łyżkę oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie. Jeśli to konieczne, połówki kiełbasy w poprzek, aby zmieścić się w patelni, a następnie brązowy, obracając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Przełożyć na deskę do krojenia i lekko ostudzić. Gdy kiełbasa jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, połówki kawałków wzdłuż, a następnie pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
15
Nestle kiełbasę w cassoulet i piec, odkryte, 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
16
Odstawić na 10 minut. Delikatnie wymieszaj fasolę, zmiażdż trochę z tyłu łyżki, aby zagęścić bulion przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
BulionBulion
1
Czosnek ugotować w oleju w oczyszczonej patelni 10-calowej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnący, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać bułkę tartą, sól, pieprz i gotować, mieszając, aż okruchy będą chrupiące i złociste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
PieprzPieprz
SólSól
3
Przełożyć do małej miseczki i wymieszać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podawać cassoulet z polewą okruchową.
1
* Aby szybko moczyć fasolę, przykryć suszoną fasolę zimną wodą o 2 cale w garnku 4 - do 5-quart. Doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, na umiarkowanym ogniu 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i moczyć fasolę, odkrytą, 1 godzinę.* Cassoulet może być wykonany 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzony, odsłonięty, a następnie schłodzony, pokryty. Podgrzać, pod przykryciem, w nagrzanym piekarniku 177° 30 minut. Jeśli fasola nasiąkła płynem, dodaj trochę zarezerwowanego bulionu przed podgrzaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn