Cassata
Cassata może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 1012 kalorii, 13g białka, oraz 57 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ananasa, lody neapolitańskie, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest raczej złe. Spróbuj Cassata, Cassata, oraz Kasata Czekoladowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż warstwę lodów o grubości 1/2 cala na dno i do góry boki plastikowej miski 2-quart wyłożonej folią. Przykryć i zamrozić 2 godziny.
Wiśnie i ananasy odsączyć, wiśnie posiekać. Wytrzyj owoce ręcznikami papierowymi.
Połącz owoce, 1 szklanka orzechów pekan i wanilii, podrzucając do herbu.
Ubić 1 szklankę śmietany do ubijania i 1 łyżkę cukru z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć mieszankę owoców; rozprowadzić równomiernie na warstwie lodów. Przykryć i zamrozić 8 godzin.
Wyjąć z zamrażarki; odstawić na 20 minut. Odwróć Cassata na zimne danie.
Odstawić jeszcze 10 minut.
Ubić pozostałą 1 szklankę śmietany do ubijania i pozostałą 1 łyżkę cukru, aż utworzą się sztywne szczyty.
Mżawka Cassata z sosem czekoladowym; dolop z bitą śmietaną.
W razie potrzeby udekorować i podawać natychmiast.
Uwaga: jeśli przygotowujesz się z wyprzedzeniem, wyjmij Cassatę z miski i wróć do zamrażarki, aż będziesz gotowy do podania.
Odstawić na 30 minut przed podaniem. Top z sosem czekoladowym i bitą śmietaną; dekorować, w razie potrzeby.
Przygotowanie: 20 min., Zamrażanie: 10 godz., Stand: 30 min.