Carpaccio z łososia świeżego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj carpaccio ze świeżego łososia. Jedna porcja zawiera 190 kalorii, 20g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 2,47 zł za porcję. 103 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz liście sałatki i brązowy chleb, cytryny, koperek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Carpaccio z łososia z Wasabi, Carpaccio Z Łososia Koprowego, oraz Carpaccio Z Pomidorów I Wędzonego Łososia.
Instrukcje
Łososia opłukać i osuszyć, następnie zawinąć w folię spożywczą i zamrozić na 1 godzinę, aby ułatwić krojenie. W międzyczasie zetrzyj drobno skórkę z jednej cytryny i wyciśnij sok z obu.
Wymieszać w misce z koperkiem, szalotka, cukier i 1 łyżeczka soli morskiej.
Dodać oliwę z oliwek i ubijać do amalgamatu.
Rozwiń łososia i ustaw na dużej desce do krojenia.
Pokroić wafel-cienkie plastry na przekątnej, tak jak wędzony łosoś. Ułóż warstwę łososia na dużym płytkim naczyniu, a następnie łyżka na trochę marynaty rozłożenie go równomiernie pokryć ryby. Kontynuuj krojenie i układanie warstw, kończąc warstwą marynaty. Przykryć folią spożywczą, bezpośrednio nad rybą i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Aby podać, ułóż plastry łososia na półmisku i rozetrzyj na kaparach i liściach sałaty.
Podawać z cienko krojonym brązowym chlebem lub chlebem sodowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.