Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Carpaccio z tuńczyka z sosem cytrusowo-imbirowym. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 204 kalorie, 17g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, jalapeño, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Carpaccio z tuńczyka z prażonymi burakami i tłoczoną oliwą z oliwek, Carpaccio z arbuzowej rzodkiewki z rukolą i cytrusowym sosem awokado, oraz Carpaccio z tuńczyka z sałatką z rukoli i sosem balsamicznym.
Instrukcje
W rondlu, połączyć soki pomarańczowe i cytrynowe i gotować na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/3 Puchar, 7 protokół.
Przełożyć do miski; ostudzić. Wymieszać z octem, soją, jalapeo i imbirem.
Ubić oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelni, aż złoty, 2 do 3 protokół.
Tuńczyka pokroić na 4 równe kawałki.
Umieść 1 kawałek tuńczyka między 2 arkuszami plastiku i funta do grubości 1/8 cala.
Zdejmij górną warstwę plastiku i odwróć tuńczyka na talerz. Powtórz z pozostałym tuńczykiem.
Wymieszać sos i łyżką do tuńczyka.
Udekoruj rzodkiewkami i sezamem i podawaj.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.