Calzones Rotos (Chilijskie Wypieki Smażone)
Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 833 kalorii, 0g białka, oraz 96 g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, sól, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Smażone Wypieki Z Syropem Winnym, Pączki Smażone Pełnoziarniste / Wypieki, oraz Sałatka Chilijska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku na średnim ogniu, aż temperatura zarejestruje 177° (olej powinien mieć głębokość około 1 1/2 cala). Wyłożyć blachę do pieczenia dwoma warstwami ręczników papierowych.
Podczas podgrzewania oleju mąkę, cukier cukierniczy, proszek do pieczenia i sól przesiać bezpośrednio na czystą, suchą powierzchnię roboczą. Zbierz suche składniki do kopca i zrób studnię w środku.
W małej misce ubić razem jajko, żółtko, brandy i skórkę z cytryny.
Dobrze wlać masę jajeczną do mąki.
Dodać masło. Za pomocą widelca szybko połącz mieszaninę mąki i mieszaniny jaj, aż powstanie kruche ciasto. Zbierz ciasto razem z rękami i ugniataj, aż będzie gładkie i spójne.
Lekko odpylić licznik i wałek do ciasta z dodatkową mąką i rozwałkować ciasto na prostokąt o grubości 1/4 cala.
Ciasto pokroić w około 4-na 2-calowe prostokąty.
Wytnij pionową szczelinę, o długości około 1 cala, w środku każdego prostokąta ciasta.
Delikatnie przytrzymaj krótki koniec ciasta i włóż do szczeliny, delikatnie podciągając go do kształtu ciasta.
Powtórz z pozostałymi prostokątami.
Smażyć calzones w partiach po cztery lub pięć, aż będą złote, około 3 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka przenieś calzones na przygotowaną blachę do pieczenia.
Gdy wszystkie kalzony są smażone, odkurz je dodatkowym cukrem cukierniczym.