Cajun Przyprawione Prażone Pestki Dyni
Cajun przyprawione prażone pestki dyni jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Sprawdza się jako bardzo przystępna marynata. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sól, przyprawę cajun, nasiona dyni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczona Bisque Butternut z przyprawionymi pestkami dyni, Pumpkin Pie Przyprawione Prażone Pestki Dyni, oraz Pieczony makaron z dyni i komosą ryżową z przyprawami z pestek dyni, suszoną żurawiną i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Wrzucić nasiona dyni z papryką, przyprawy Cajun, i sól, aż pokryte.
Wymieszać sos Worcestershire z roztopionym masłem w małej misce, zalać nasionami i wymieszać, aby połączyć.
Rozłóż nasiona na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Pieczemy nasiona w rozgrzanym piekarniku, aż rumiane i chrupiące, 45 minut do 1 godziny; wymieszać i obrócić nasiona kilka razy podczas pieczenia.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun w menu? Spróbuj sparować z Albarino, rosé Wine i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Pazo de Galegos Albarino. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Pazo de Galegos Albarino
To 100% Albarino jest naprawdę charakterystycznym i wyrazistym winem pochodzącym z nisko wydajnych winorośli. Dzięki zastosowaniu częściowej fermentacji malolaktycznej wino to wykazuje większą świeżość i aromatyczną ekspresję. To wino o słomkowym kolorze ma aromaty zielonego jabłka, lekkich cytrusów i kwiatowych podtekstów. Na podniebieniu to wino jest uosobieniem świeżości z lekko cierpkim wyrazem tego samego zielonego jabłka i cytrusów. Nieco wyższa kwasowość jest powodem do świętowania, ponieważ to wino wspaniale sparuje się z dowolną liczbą pikantnych lub bogatszych potraw.