Cajun Chicken Cassoulet
Cajun Chicken Cassoulet może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 54g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 15 minut. Mieszanka soli, seler, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Kurczaka, Zapiekanka Z Kurczaka, oraz Zupa Z Kurczaka Cassoulet dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować kiełbasę w dużym żeliwnym piecu holenderskim na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 4 do 5 minut lub aż rumiane.
Kiełbasę wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając kapiele w holenderskim piekarniku.
Kurczaka posypać solą. Gotować kurczaka w gorących kapiących na średnim ogniu 2 do 3 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć z holenderskiego piekarnika.
Dodaj cebulę i następne 3 składniki do holenderskiego piekarnika, i gotować, często mieszając, 5 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodać fasolę, kolejne 4 składniki, kurczaka i kiełbasę; przykryć pokrywką.
Piec, pod przykryciem, w 400 przez 40 minut lub do bąbelków. W razie potrzeby, posypać tosty Herbed bułkę tartą polewą.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Don Olegario Albarino z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Don Olegario Albarino]()
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albariño to kwintesencja tej eleganckiej, aromatycznej odmiany, pokazującej jasne cytrusowe, grejpfrut i białe owoce oraz aromaty z uwodzicielskimi nutami kwiatowymi podkreślonymi przez świeżą, żywą kwasowość. Wykończenie jest długie i żywe, kończąc na ostrej nucie skórki cytryny.