Cajun Brined Turkey-Two Ways

Cajun Brined Turkey-Two Ways
Przepis Cajun solone indyka-dwa sposoby mogą zaspokoić swoje Creole pragnienie w około 39 godzin i 5 minut. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1078 kalorii, 142g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, proszek cayenne, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Spróbuj Cajun-solone wędzone piersi indyka, Cajun Broccoli Potato Noodle Pizza: Dwa Sposoby, oraz Solony Cały Indyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 3 szklanki chipsów hickory lub apple w razie potrzeby, moczone w zimnej wodzie przez 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy AppleChipsy Apple
WodaWoda
1
Połącz hiszpańską paprykę, New Mexican chile proszek, czosnek w proszku, cebula w proszku, oregano, tymianek, chile de arbol i cayenne w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PaprykaPapryka
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Usuń 1/4 szklanki do innego użytku, takich jak zapiekanka z bakłażana z pesto z czerwonej papryki i bułki tartej Cajun. Sól i cukier rozpuścić w 2 galonach zimnej wody w dużym (co najmniej 16-quart) garnku lub czystym wiadrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
BakłażanBakłażan
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Ubić połowę pozostałej przyprawy, czosnek, liście laurowe i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodać indyka, przykryć i przechowywać w lodówce lub ustawić w bardzo zimnym miejscu (który pozostaje gdzieś między 32 do 40 stopni F) przez co najmniej 12 godzin i do 24 godzin. Dobrze spłukać pod zimną wodą i osuszyć, aby usunąć sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
SólSól
5
Pozostawić do wyschnięcia w lodówce przez 24 godziny.
6
W dużym zielonym jajku: Zapal duży komin wypełniony brykietami z węgla drzewnego (około 5 ćwiartek) i pozwól spalić, aż cały węgiel drzewny zostanie pokryty warstwą drobnego szarego popiołu. Wrzuć węgle do grilla. Top z niektórych nasączonych wiórów drewna, Jeśli za pomocą. Włóż płytkę ceramiczną, a następnie stojak do grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Załóż pokrywę i pozwól rozgrzać ruszt.
8
Posmaruj indyka olejem i natrzyj cały indyk (w tym jamę) pozostałą przyprawą. Zwiąż nogi razem. Wyreguluj otwory wentylacyjne grilla, aby uzyskać i utrzymać wewnętrzną temperaturę 350 stopni F. piecz indyka przez 2 godziny do 2 godzin i 15 minut, aż termometr do mięsa włożony do uda odczytuje 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Zdejmij z grilla, namiot z folią i pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
W Chinach Caja: przygotuj Brykiety z węgla drzewnego zgodnie z instrukcją dołączoną do pudełka.
11
Umieść patelnię ze stojakiem (w zestawie z pudełkiem) w środku, a bok piersi indyka połóż na stojaku. Umieścić na górze i wypełnić węglem drzewnym. Po 30 minutach Odwróć pierś indyka do góry i kontynuuj gotowanie przez około 1 godzinę, aż termometr do mięsa włożony w udo wyniesie 165 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
W razie potrzeby dodać węgiel drzewny zgodnie z Instrukcją w pudełku.
13
Wyjmij z pudełka namiot z folią i pozostaw na 30 minut przed rzeźbieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W39 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn