Caffe Shakerato
Caffe Shakerato może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 1 porcje z 1402 kalorii, 10g białka, oraz 130g tłuszczu każdy. Za 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 minuty. Mieszanka bitej śmietany kawowej, cukru, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Affogato al Caffè, Keto Caffè Mocha, oraz Caffé Mocha Pie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W podstawie shakera do koktajli wymieszaj espresso i cukier, aż cukier się rozpuści. Napełnij shaker kruszonym lodem, zamknij i wstrząsaj, aż shaker będzie oszroniony, a mieszanina będzie pienista, około 20 sekund.
Przecedzić do szklanki martini, polać odrobiną bitej śmietany i podawać.
Umieść bardzo czystą szklaną lub metalową miskę i metalową trzepaczkę w zamrażarce tylko do ostygnięcia, około 5 minut.
Gdy wszystko jest zimne, umieść krem w misce i zacznij ubijać, aż się spieni i zacznie gęstnieć, około 1 minuty.
Ubijaj energicznie, aż utworzą się miękkie szczyty (krem utrzyma punkt, gdy trzepaczka zostanie podniesiona, ale prawie natychmiast wpadnie z powrotem do miski), około 1 minuty.
Dodaj likier i ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty (krem pozostaje na trzepaczce po wyjęciu z miski), około 1 minuty. Przechowywać w lodówce pod przykryciem, aż będzie gotowy do użycia.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest St. Francis Old Vines Zinfandel. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![St. Francis Old Vines Zinfandel]()
St. Francis Old Vines Zinfandel
Kiedy mówimy "stare winorośle", mamy na myśli winorośl, która ma co najmniej pięćdziesiąt, a często nawet sto lat. Znaleźliśmy serię małych winnic w hrabstwie Sonoma, które pochodzą z przełomu ubiegłego wieku. Ze względu na ich wielki wiek, działki te dają mniej niż cztery tony na akr wyjątkowo skoncentrowanych owoców. Winorośle Petite Sirah i Alicante bouschet posadzone wśród Zinfandel dodają tekstury i koloru mieszance polnej. "Zbiory mieliśmy późno, więc niektóre winogrona stały się rodzynkami, co jeszcze bardziej intensyfikuje smaki odmianowe. Po zmiażdżeniu wino jest fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dwanaście do osiemnastu dni, a następnie leżakowane w nowych beczkach z amerykańskiego dębu od dwunastu do piętnastu miesięcy. Wino odbywa się kolejne cztery do ośmiu miesięcy po butelkowaniu. To pulchny, warstwowy Zin o złożonych smakach czarnej wiśni, malin i czarnego pieprzu, które rozwijają się na podniebieniu."