Cacio e Pepe
Cacio e Pepe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 17g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, makaron, świeżo popękany pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cacio e Pepe, Cacio e Pepe, oraz Jednopalczaste Cacio e Pepe.
Instrukcje
Doprowadzić 3 ćwiartki wody do wrzenia w 5 quartpot. Doprawić solą; dodać makaron i gotować, od czasu do czasu mieszając, do ok. 2 minut przed miękkością.
Spuścić, rezerwując 3/4 szklanki pastacooking wody.
Tymczasem roztopić 2 łyżki masła w dużym ciężkiemkillet na średnim ogniu.
Dodać pieprz i gotować, wirowanie patelni, aż tosty, o 1 minutę.
Dodaj 1/2 szklanki wody z makaronu zarezerwowane na patelni ibring na wolnym ogniu.
Dodać makaron i pozostaćbutter. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj Grana
Padano, mieszając i podrzucając szczypcami do oporu.
Wyjmij patelnię z ognia; dodaj Pecorino, mieszając i podrzucając, aż ser się roztopi, sosy z makaronem, a makaron jest al dente. (
Dodaj więcej wody z makaronu, jeśli sos wydaje się suchy.)
Przełożyć do ciepłych misek i podawać.