Cabernet - Sojowy Tri-Tip
Cabernet-sojowy Tri-Tip może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 355 kalorii, 33g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz cabernet sauvignon, imbir, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Sos Sojowo-Sezamowy, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
W plastikowej torbie na żywność (co najmniej 1 gal.), połączyć wino, cukier i sos sojowy.
Płaską stroną noża zmiażdżyć imbir i czosnek.
Dodaj do mieszaniny wina.
Wytrzyj wołowinę wilgotnym ręcznikiem i włóż do torby, uszczelnij i wstrząśnij, aby wymieszać. Zestaw torba na patelni i schłodzić, obracając od czasu do czasu, co najmniej 30 minut lub do 1 dnia.
Podnieś wołowinę z worka, rezerwując marynatę.
Połóż mięso na grillu nad solidnym łożem średnich węgli lub na grillu gazowym na średnim ogniu (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 4 do 5 sekund). Przykryj grill gazowy. Obracając wołowinę w razie potrzeby, aby równomiernie brązowieć, gotuj, aż termometr włożony w środek najgrubszej części zarejestruje 125 dla rzadkiego, 20 do 30 minut w sumie dla kawałka o grubości 1 1/2 do 2 cali.
Przełożyć mięso na deskę do rzeźbienia, ogrzać i odstawić na 5 do 10 minut.
Tymczasem zalać zarezerwowaną marynatę do 1-do 2-quart patelni. Na dużym ogniu, gotować marynatę do zmniejszenia do około 1/2 szklanki, o 5 protokół. Łyżką szczelinową Odrzuć imbir i czosnek.
Wlać sos marynaty do miski i dodać soki, które zostały odsączone z mięsa.
Mięso pokroić cienko w poprzek ziarna i dodać sosem.