Bûche de Noël z grzybami Marcepanowymi

Bûche de Noël z grzybami Marcepanowymi
Bûche de Noël z grzybami Marcepanowymi może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, marcepanowe grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bûche de Noël, Bûche de Noël, oraz Buche de Noel.

Instrukcje

1
Mleko zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Żółtka i cukier ubić w miseczce, aż się dobrze wymieszają; ubić w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Gorące mleko ubić na masę jajeczną. Wróć do tego samego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i zagotuje się, około 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Przenieść do procesora; schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
6
Dodaj marcepan; proces do gładkiej, około 1 minuty. Zmiksować w maśle 1 kawałek na raz, następnie oba ekstrakty. Przykryć i przechowywać w lodówce napełniania co najmniej 4 godziny lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
MasłoMasło
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 11x10x1-calowy Jelly roll pan. Dół linii papierem do pieczenia; pergaminem z masła i mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej metalowej misce ubić jajka, 3/4 szklanki cukru, wanilię i sól. Ustaw miskę nad garnkiem gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
WodaWoda
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
3
Trzepaczka, aż tylko ciepłe, o 2 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszaninę aż do potrojenia objętości, około 6 minut. Przesiać mąkę; złożyć aż do połączenia. Delikatnie złożyć masło (nie overmix, bo ciasto będzie spuszczać powietrze).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, o 20 protokół. Cukier puder przesiać na ręcznik. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni poluzować ciasto. Włącz gorące ciasto na ręcznik. Odklej pergamin. Zaczynając od 1 długiej strony i używając ręcznika jako pomocy, delikatnie zwiń ciasto w stylu galaretki. Super. Rozwiń ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Rozłóż nadzienie. Przekrój ciasto; umieść ciasto, szew w dół, na talerzu. Przechowywać w lodówce ciasto podczas przygotowywania lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Śmietanę i masło zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj obie czekoladki; trzepaczka do rozpuszczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco gęsty, aby się rozprzestrzenił, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Zaczynając 1 cal od każdego końca ciasta, pokrój po przekątnej, aby usunąć jeden 3-calowy kawałek ciasta z każdego końca. Przymocuj 1 kawałek ciasta po bokach ciasta na każdym końcu.
7
Rozłóż lukier na górze i bokach ciasta i kawałków. Używając palców widelca, narysuj Koncentryczne Okręgi na końcach ciasta, aby przypominały pierścienie drzew. Narysuj widelec wzdłuż długości ciasta, aby utworzyć projekt kory.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KoraKora
8
Dekoruj grzybami Marcepanowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarcepanMarcepan
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn