Bún Bò Hue

Bún Bò Hue
Bún Bò Hue jest bezmleczne danie główne. Na $7.24 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1248 kalorii. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi trawy cytrynowej, sól koszerną, kości z trzonu wołowego i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zrób zapas: aby garnek był wystarczająco duży, aby blanszować kości bez gotowania, włóż kości do garnka i dodaj wodę, aby pokryć je o 1 cal. Następnie usuń kości i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Doprowadzić wodę do wrzenia. Gdy jest na toczenia wrzenia, dodać oxtails, goleń wołowy, i kości wieprzowe. Powrót wody do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Kość WieprzowaKość Wieprzowa
OxtailOxtail
WodaWoda
3
Odcedzić kości na durszlak i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Wypłucz garnek i przywróć do garnka wypłukane szczotki, kości szyi i trzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
OxtailOxtail
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
4
Dodaj kości i mostek.
5
Odetnij bladą, mięsistą część (dolne 4 cale) każdej łodygi trawy cytrynowej i wyrzuć Liściaste wierzchołki. Trawę cytrynową zmiażdżyć bokiem tasaka lub dnem ciężkiej patelni i dodać do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
CleaverCleaver
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
6
Dodaj 8 quarts świeżej wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło, więc ciecz jest na wolnym ogniu i odtłuścić wszelkie szumowiny, które unosi się na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Po 45 minutach przygotuj łaźnię z lodem, a następnie sprawdź mostek pod kątem przydatności za pomocą testu pałeczek: przenieś mostek na talerz i pokrój go pałeczką; soki powinny być czyste. Jeśli nie, zwróć mostek do garnka i kontynuuj gotowanie, sprawdzając ponownie za 10 minut. Kiedy mostek jest gotowy, wyjmij go z garnka (rezerwując płyn do gotowania) i natychmiast zanurz go w łaźni z lodem, która zatrzyma gotowanie i nada mięsu mocniejszą konsystencję. Gdy mostek jest całkowicie chłodny, wyjąć z wody, osuszyć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
GarnekGarnek
8
Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu przez kolejne 2 godziny, odtłuszczając w razie potrzeby, aby usunąć wszelkie szumowiny, które tworzą się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
9
Usunąć z ciepła i usunąć i wyrzucić Duże ciała stałe. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużego rondla. Usuń większość tłuszczu z powierzchni bulionu (zostaw trochę, ponieważ nadaje mu to lepszy smak i odczucie w ustach). Odstawić wywar na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
10
W młynku do przypraw lub moździerzu i tłuczku zmiel płatki czerwonej papryki i nasiona annatto na gruby proszek. Na patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
PatelniaPatelnia
11
Dodać zmielone płatki czerwonej papryki i nasiona annatto i gotować, mieszając, przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
12
Dodaj szalotki, czosnek, trawa cytrynowa, i krewetki pasty i gotować, mieszając, przez 2 minut więcej, aż mieszanina jest aromatyczna i szalotki są po prostu zaczynają mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BelacanBelacan
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
13
Dodaj zawartość patelni do gotującego się wywaru wraz z solą i cukrem i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Smak i dostosować przyprawy z solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
StadoStado
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Aby przygotować ozdoby, ułóż na półmisku bazylię, perillę, kapustę, kliny cytrynowe i limonkowe oraz plastry cebuli i połóż na stole. Cienko pokroić mostek na ziarno. Podziel ugotowany makaron między rozgrzane miski zupy, a następnie podziel plastry mostka równomiernie między miski, umieszczając je na wierzchu makaronu. Na makaron i wołowinę zrzucamy gorący wywar i od razu podajemy z półmiskiem dodatków.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Klin WapiennyKlin Wapienny
KapustaKapusta
Liście ShisoLiście Shiso
BazyliaBazylia
ZupaZupa
CytrynaCytryna
CebulaCebula
StadoStado
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona annatto, mielonenasiona annatto, mielone907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgebeef marrowbones, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poprosić rzeźnika, aby to zrobić)beef marrowbones, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poprosić rzeźnika, aby to zrobić)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemostek wołowymostek wołowy907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekości z trzonu wołowego, pokrojone na kawałki od 2 do 3 cali (poproś o to rzeźnika)kości z trzonu wołowego, pokrojone na kawałki od 2 do 3 cali (poproś o to rzeźnika)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1 średnia cebula hiszpańska, pokrojona w drobną kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiKliny cytrynoweKliny cytrynowe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana trawa cytrynowadrobno posiekana trawa cytrynowa8łodygi trawy cytrynowejłodygi trawy cytrynowej6krewetki i żyłkiKliny wapienneKliny wapienne907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeoxtail, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poproś rzeźnika, aby to zrobić)oxtail, pokroić na 2-do 3-calowe kawałki (poproś rzeźnika, aby to zrobić)1zostawićPerillaPerilla907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekości karku wieprzowegokości karku wieprzowego6krewetki i żyłkiCienko pokrojona zielona lub czerwona kapustaCienko pokrojona zielona lub czerwona kapusta2Batoniki toffi HeathCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cmCebula hiszpańska, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm397opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepakiet suszony okrągły makaron ryżowy, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub 3 funty świeżego makaronu ryżowegopakiet suszony okrągły makaron ryżowy, gotowany zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu lub 3 funty świeżego makaronu ryżowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone szalotki (2 bardzo duże szalotki)pokrojone szalotki (2 bardzo duże szalotki)2Batoniki toffi Heathpasta krewetkowapasta krewetkowa2Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1sprigBazylia tajskaBazylia tajska6krewetki i żyłkiCienko pokrojona żółta cebulaCienko pokrojona żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn