Bułki ziemniaczane
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, Potato Rolls może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest na 32 osoby. Za 11 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten chleb ma 92 kalorie , 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga wody, cukru, mąki i drożdży szybko rosnących. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 5 godzin . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy to Potato and Scallion Bread Rolls , Loaded Baked Potato Soup with Crispy-Fried Potato Skins i Kale Rolls .
Instrukcje
Sprzęt specjalny: 2 okrągłe lub kwadratowe formy do ciasta o średnicy 9 cali
Ugotuj ziemniaka w mikrofalówce na HIGH, aż będzie miękki i łatwo się wyciska, używając specjalnego ustawienia do pieczenia ziemniaków, lub do 15 minut. Obierz i przepuść ciepłego ziemniaka przez praskę do ziemniaków lub młynek do żywności do dużej miski. (Powinieneś mieć 1 szklankę zmiksowanych ziemniaków.)
Wymieszaj w ziemniakach gorącą wodę, jajka, połowę cukru i drożdże.
Dodaj 2 szklanki mąki i soli i wymieszaj drewnianą łyżką, aby uzyskać lepkie, szorstkie ciasto. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi swoją objętość, około 1 1/2 godziny.
Ubij masło z pozostałą 1/3 szklanki cukru w mikserze stojącym z końcówką do ubijania, aż będzie lekkie i puszyste. Zmień na hak do ciasta i dodaj wyrośnięte ciasto do ubitego masła. Kontynuuj mieszanie na niskich obrotach, aż masło i ciasto połączą się, około 1 minuty. (Zatrzymaj mikser i zeskrob miskę, jeśli to konieczne; ciasto będzie bardzo lepkie.) Stopniowo dodawaj pozostałe 2 1/4 szklanki mąki, około 1/4 szklanki na raz, aby uzyskać szorstkie ciasto, które odchodzi od ścianek miski. Kontynuuj ugniatanie na średnich obrotach, aż ciasto będzie gładkie, ale nadal lepkie, około 3 do 4 minut.
Przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się kleić, przez kolejne 1–2 minuty. (Jeśli ciasto nadal będzie się kleić, stopniowo dodawaj 1/4 szklanki mąki). Uformuj ciasto w kulkę.
Posmaruj dużą miskę masłem i obróć ciasto w misce, aby lekko je pokryć. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą, narysuj na folii okrąg wielkości ciasta i zanotuj godzinę.
Pozostawić w temperaturze pokojowej, aż podwoi swoją objętość, około 1 1/2 godziny.
Hojnie posmaruj masłem dwie 9-calowe okrągłe lub kwadratowe foremki do ciasta. Wyjmij ciasto z miski i uformuj prostokąt o wymiarach około 16 na 8 cali, delikatnie odciskając nadmiar powietrza. Podziel ciasto na 32 równe porcje, po około uncji każda, za pomocą kółka do pizzy lub skrobaczki.
(Jeśli nie masz wagi, podziel ciasto na pół wzdłuż, a następnie na pół w poprzek.
Pokrój każdą z czterech części na 8 równych rolek.)
Podwiń brzegi ciasta pod spód, aby utworzyć okrągłe bułki, i umieść je złączeniem do dołu w przygotowanej blasze, pozostawiając odrobinę miejsca między każdą bułką. (Zobacz uwagi kucharza) Przykryj blaszkę folią spożywczą posmarowaną masłem i odstaw w ciepłe miejsce, aż bułki wyrosną prawie do krawędzi blaszki i podwoją swoją objętość, około 45 minut.
Umieść ruszt w środkowej części piekarnika i rozgrzej go do temperatury 190°C.
Piecz bułki, aż będą złocistobrązowe i pulchne, a termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka bułek wskaże 190 stopni Fahrenheita (ok. 190 stopni Fahrenheita), około 40 minut.
Wyjmij bułki z piekarnika i szybko posmaruj ich wierzch miękkim masłem.
Smaż bułki na patelni przez około 10 minut, a następnie wyjmij je na kratkę w całości. Lekko ostudź.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej w całości lub rozdzielone na pojedyncze bułki.