Bułki ziemniaczane

Bułki ziemniaczane
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, Potato Rolls może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest na 32 osoby. Za 11 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten chleb ma 92 kalorie , 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga wody, cukru, mąki i drożdży szybko rosnących. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 5 godzin . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy to Potato and Scallion Bread Rolls , Loaded Baked Potato Soup with Crispy-Fried Potato Skins i Kale Rolls .

Instrukcje

1
Sprzęt specjalny: 2 okrągłe lub kwadratowe formy do ciasta o średnicy 9 cali
2
Ugotuj ziemniaka w mikrofalówce na HIGH, aż będzie miękki i łatwo się wyciska, używając specjalnego ustawienia do pieczenia ziemniaków, lub do 15 minut. Obierz i przepuść ciepłego ziemniaka przez praskę do ziemniaków lub młynek do żywności do dużej miski. (Powinieneś mieć 1 szklankę zmiksowanych ziemniaków.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Do 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej1/4 Do 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
3
Wymieszaj w ziemniakach gorącą wodę, jajka, połowę cukru i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)1/2 Szklanki Gorącej Wody (115 Stopni Fahrenheita)
Gorąca Woda (115 Stopni Fahrenheita)Gorąca Woda (115 Stopni Fahrenheita)
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Drożdże Szybko Rosnące (opakowanie 1/4 Uncji)Drożdże Szybko Rosnące (opakowanie 1/4 Uncji)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Dodaj 2 szklanki mąki i soli i wymieszaj drewnianą łyżką, aby uzyskać lepkie, szorstkie ciasto. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi swoją objętość, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Ubij masło z pozostałą 1/3 szklanki cukru w mikserze stojącym z końcówką do ubijania, aż będzie lekkie i puszyste. Zmień na hak do ciasta i dodaj wyrośnięte ciasto do ubitego masła. Kontynuuj mieszanie na niskich obrotach, aż masło i ciasto połączą się, około 1 minuty. (Zatrzymaj mikser i zeskrob miskę, jeśli to konieczne; ciasto będzie bardzo lepkie.) Stopniowo dodawaj pozostałe 2 1/4 szklanki mąki, około 1/4 szklanki na raz, aby uzyskać szorstkie ciasto, które odchodzi od ścianek miski. Kontynuuj ugniatanie na średnich obrotach, aż ciasto będzie gładkie, ale nadal lepkie, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się kleić, przez kolejne 1–2 minuty. (Jeśli ciasto nadal będzie się kleić, stopniowo dodawaj 1/4 szklanki mąki). Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
7
Posmaruj dużą miskę masłem i obróć ciasto w misce, aby lekko je pokryć. Przykryj miskę szczelnie folią spożywczą, narysuj na folii okrąg wielkości ciasta i zanotuj godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Pozostawić w temperaturze pokojowej, aż podwoi swoją objętość, około 1 1/2 godziny.
9
Hojnie posmaruj masłem dwie 9-calowe okrągłe lub kwadratowe foremki do ciasta. Wyjmij ciasto z miski i uformuj prostokąt o wymiarach około 16 na 8 cali, delikatnie odciskając nadmiar powietrza. Podziel ciasto na 32 równe porcje, po około uncji każda, za pomocą kółka do pizzy lub skrobaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skrobaczka Do CiastaSkrobaczka Do Ciasta
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
(Jeśli nie masz wagi, podziel ciasto na pół wzdłuż, a następnie na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
11
Pokrój każdą z czterech części na 8 równych rolek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Podwiń brzegi ciasta pod spód, aby utworzyć okrągłe bułki, i umieść je złączeniem do dołu w przygotowanej blasze, pozostawiając odrobinę miejsca między każdą bułką. (Zobacz uwagi kucharza) Przykryj blaszkę folią spożywczą posmarowaną masłem i odstaw w ciepłe miejsce, aż bułki wyrosną prawie do krawędzi blaszki i podwoją swoją objętość, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
13
Umieść ruszt w środkowej części piekarnika i rozgrzej go do temperatury 190°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
14
Piecz bułki, aż będą złocistobrązowe i pulchne, a termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka bułek wskaże 190 stopni Fahrenheita (ok. 190 stopni Fahrenheita), około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
15
Wyjmij bułki z piekarnika i szybko posmaruj ich wierzch miękkim masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
16
Smaż bułki na patelni przez około 10 minut, a następnie wyjmij je na kratkę w całości. Lekko ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
17
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej w całości lub rozdzielone na pojedyncze bułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje32
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn