Bułka Anyżowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj anyżku kruchego. Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 36 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru cukierniczego, skrobi kukurydzianej, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biscotti Anyżowe, Warkocze Anyżowe, oraz Bułeczki Z Drożdżami Anyżowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i wyjmij patelnię springform. Podstawę wyłożyć papierem do pieczenia.
Mąkę, skrobię kukurydzianą, cukier cukierniczy i masło włożyć do robota kuchennego, a następnie połączyć i po prostu skruszyć na bladym cieście.
Zdejmij pokrywkę, dodaj anyżki, a następnie załóż pokrywkę z powrotem i pulsuj, aż aromatyczne nasiona zostaną dobrze wymieszane.
Przełóż mieszaninę do przygotowanej patelni i wyciśnij ją płynnie i cierpliwie, aż uzyskasz równą warstwę na dnie patelni. (Tak, Wiem, że anyżki są nie do odróżnienia od odchodów myszy, ale naprawdę Nie wiem, co można zyskownie powiedzieć w tej sprawie; więc zignoruj to.)
Wstawić do piekarnika i piec 20-25 minut, aż kruche ciasto się ugotuje, lekko złote na brzegach, ale wciąż blade na wierzchu.
Wyjmij do drucianego stojaka, a jeśli chcesz mieć znajomy, kropkowy wzór, delikatnie użyj palców widelca, aby Wgłębić powierzchnię zaraz po wyjściu z piekarnika (uważając—patelnia jest gorąca); następnie pozostaw na patelni na 10 minut przed cięciem na 16 smukłych klinów, nadal na patelni. Ostudzić przez kolejne 20-30 minut, przed podniesieniem podstawy patelni i delikatnym przeniesieniem klinów kruchych do stojaka z drutu lub płyty.
Podawać chłodno lub jeść tak ciepło, jak chcesz.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Deser świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "