Bułeczki z marmoladą bazyliową

Jeśli chcesz dodać więcej europejskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, scones z marmoladą bazyliową mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 225 kalorii . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 39 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śniadanie. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka proszku do pieczenia, masła, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Suflet z marmoladą sewilską i whisky , Ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową i Marmolada pomidorowo-cytrusowa .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Dodaj masło i posiekaj, aż mieszanina będzie przypominać gruboziarnistą bułkę tartą. Wmieszaj bazylię.
Roztrzepać jajka z mlekiem; wmieszać do bułki tartej, aż będzie wilgotna. Wyłożyć na posypaną mąką powierzchnię i zagnieść 5 razy.
Przenieś jedną porcję na blachę do pieczenia wysmarowaną sprayem do pieczenia. Uformuj okrąg o średnicy 18 cm.
Rozsmaruj marmoladę do 1,25 cm od brzegu. Rozwałkuj pozostałe ciasto, formując okrąg o średnicy 18 cm.
Ułożyć na marmoladzie, skleić brzegi.
Pokrój na osiem kawałków, ale nie rozdzielaj.
Piec w temperaturze 400° przez 15–20 minut lub do uzyskania złotego koloru.