Bułeczki Wieprzowo-Brzuszne
Bułeczki wieprzowo-brzuszne wymagają około 25 godzin od początku do końca. Jedna porcja zawiera 604 kalorie, 10g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju canolan, proszek do pieczenia, brzuch wieprzowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 20%. Spróbuj Bułeczki Wieprzowe (Gua Bao), Schabowe Bułeczki, oraz Bułeczki Wieprzowo-Brzuszne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj razem sól koszerną, cukier i 4 szklanki wody, aż cukier i sól rozpuszczą się. Włożyć brzuch wieprzowy do dużej zamykanej torebki, a następnie wlać solankę. Ostrożnie wycisnąć powietrze i uszczelnić poduszkę.
Połóż w płytkim naczyniu i niech solanki, schłodzone, co najmniej 12 godzin.
Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody z drożdżami i szczyptą cukru.
Odstawić do spienienia, 5 do 10 minut. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Ubij w suszonym mleku i pozostałej 3/4 szklanki ciepłej wody.
W misce wymieszać mąkę i pozostałe 3 łyżki cukru, a następnie widelcem wymieszać mieszankę drożdżową (nie dodawać jeszcze proszku do pieczenia), aż ciasto uformuje się. Zagniataj ciasto rękami w misce, aż cała mąka zostanie włączona. Wyłożyć ciasto na mąkę i zagnieść, odkurzając powierzchnię i ręce wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przywierało, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie, ale nadal miękkie, około 5 minut. Uformuj ciasto w kulkę.
Włożyć ciasto do naoliwionej dużej miski i obrócić do płaszcza. Przykryć folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż do podwojenia, około 2 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 149° z półką w środku.
Wyrzucić solankę i umieścić wieprzowinę, tłuszczu stronie do góry, w 8 - do 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia.
Wlać bulion i pozostałą 1/2 szklanki wody. Przykryj szczelnie folią i piecz, aż wieprzowina będzie bardzo miękka, około 2 i pół godziny.
Zdejmij folię i zwiększ temperaturę piekarnika do 232°, następnie piecz, aż tłuszcz będzie złoty, o 20 minut więcej. Schłodzić 30 minut, następnie schłodzić, odsłonięte, aż ostygnie, około 1 godziny.
Pokroić schłodzoną wieprzowinę w poprzek ziarna na 1/4-calowe plastry. Plastry schłodzić w sokach na patelni, przykryte, podczas robienia bułek.
Rozwałkować ciasto, następnie przenieść na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i lekko spłaszczyć na dysk.
Proszek do pieczenia posypać środkiem ciasta, następnie zebrać brzegi ciasta i uszczypnąć do uszczelnienia w proszku do pieczenia. Wyrobić ciasto z wystarczającą ilością mąki, aby ciasto nie przyklejało się do momentu włączenia proszku do pieczenia, około 5 minut. Powrót ciasta do miski i przykryć folią, a następnie pozostawić ciasto na 30 minut.
Wytnij 16 (3 na 2 cale) kawałków papieru woskowego.
Uformuj ciasto na 16-calowy kłodę.
Pokroić na 16 równych kawałków, następnie lekko odkurzyć mąką i luźno przykryć folią.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na 6-na 3-calowy owal, lekko pylącą powierzchnię, ręce i wałek do ciasta. Owal poklepać między dłońmi, aby usunąć nadmiar mąki, następnie lekko posmarować połowę owalu olejem i złożyć na pół w poprzek (nie szczypać).
Ułożyć bułkę na kawałku papieru woskowego na dużej blasze do pieczenia i przykryć luźno folią. Zrobić więcej bułek z pozostałym ciastem, a następnie odstawić, luźno przykryte, aż lekko wzrosną, około 30 minut.
Ustaw duży stojak na parowiec wewnątrz patelni (lub wok) i dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć w ciągu 1/2 cala od dna stojaka, a następnie doprowadzić do wrzenia. Ostrożnie umieść 5 do 7 bułek (jeszcze na papierze woskowym) w stojaku na parowiec(nie pozwól bułkom dotknąć). Przykryć szczelnie i parować na dużym ogniu, aż bułki są nadmuchane i gotowane przez, o 3 protokół.
Bułki przełożyć na talerz szczypcami, następnie wyrzucić papier woskowy i owinąć bułki ręcznikami kuchennymi (nie ściereczką frotte), aby się ogrzać. Pary Pozostałe bułki w 2 partiach, dodając wrzącą gorącą wodę do patelni w razie potrzeby.
Powrót bułki (nadal owinięte w ręczniki) do stojaka na parowiec w patelni i utrzymać ciepło (off ciepła), pokryte.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Podgrzać pokrojoną wieprzowinę (w płynie w naczyniu do pieczenia), przykrytą, aż będzie gorąca, 15 do 20 minut.
Dolną połowę każdej bułki posmarować sosem hoisin, następnie kanapkę z 2 lub 3 plastrami wieprzowiny i odrobiną ogórka i szalotki.
* Brzuch wieprzowy może być solony do 24 godzin.* Wieprzowinę można prażyć i pokroić 2 dni wcześniej i schłodzić (w płynie), przykryć.* Bułki można gotować na parze i całkowicie schładzać, a następnie schładzać, owijać szczelnie w podwójną warstwę folii, do 1 dnia lub zamrażać do 1 tygodnia. (Odwilż zawinięte mrożone bułki w lodówce.) Podgrzać bułki, zawinięte w zwilżonym ręcznikiem kuchennym, a następnie szczelnie w folii, w piekarniku 177° do miękkości i ogrzania, około 15 minut.