Bułeczki Wieprzowe Na Parze

Bułeczki Wieprzowe Na Parze
Wieprzowina na parze bułki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mąkę tortową, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze, Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi), oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść stojak żeberek w dużej plastikowej torebce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Zapasoweżeberka Zapasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Wlać sos hoisin, zamknąć torebkę i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
3
Włóż torebkę do miski i marynuj żeberka w lodówce przez 3 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść żeberka na patelni arkusza wraz z całą marynatą. Przykryć patelnię folią aluminiową, wsunąć do piekarnika i piec, aż mięso łatwo oddzieli się od kości, około 2 godzin. Smażyć je co 30 minut podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KościKości
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij żeberka z piekarnika i pozwól im odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyciągnij żeberko z kości i grubo posiekaj. Następnie, w dużej misce, wrzucić wieprzowinę razem z kapustą i szalotki. Jeśli mieszanka wydaje się zbyt sucha, dodaj trochę więcej sosu hoisin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Zielona CebulaZielona Cebula
KapustaKapusta
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Drożdże posypać ciepłą wodą w małej misce. Po kilku minutach drożdże zaczną się pienić i bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Zrób dobrze w środku suchych składników i dodaj ciepłe mleko, olej rzepakowy i aktywowane drożdże. Wyrobić ciasto, aby uzyskać kudłatą masę. Obróć na mąkę lub blat i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie, miękkie i giętkie, około 5 do 10 minut. Włóż go do lekko naoliwionej miski i obróć go raz, aby pokryć. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto do niezakłóconego wyrośnięcia przez 40 minut do 1 godziny. Masa powinna podwoić objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Aby uformować bułki, wyjąć ciasto z miski i zwinąć je w 1 długą linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przetnij linę na 12 równych części.
3
Każdy kawałek rolki i odstawić na bok w misce. Za pomocą wałka do ciasta spłaszcz każdą kulkę na 4-calowe okręgi, pozostawiając środek nieco grubszy niż jego krawędzie. Umieść czubatą łyżkę nadzienia na środku każdego dysku i uszczypnij wierzchołki zamknięte do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ułóż bułki na tacy wyłożonej pergaminem i przykryj je czystym ręcznikiem kuchennym. Alternatywnie, umieść bułki w dużym 3-poziomowym bambusowym parowcu wyłożonym pergaminem, 4 bułki na poziom. Pozostaw bułki na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
5
W międzyczasie napełnij parowiec bambusowy lub ze stali nierdzewnej wodą i zagotuj go.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Wytnij 12 (4-calowych) rund z pergaminu. Gdy gotowy do gotowania, umieścić bułki na pergaminie rund i do parownika.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn