Bułeczki Wieprzowe Na Parze
Wieprzowina na parze bułki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mąkę tortową, ciepłe mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze, Bułeczki wieprzowe gotowane na parze (baozi), oraz Bułeczki Wieprzowe Gotowane Na Parze (Char Siu Bao).
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak żeberek w dużej plastikowej torebce.
Wlać sos hoisin, zamknąć torebkę i delikatnie wrzucić do płaszcza.
Włóż torebkę do miski i marynuj żeberka w lodówce przez 3 godziny lub do nocy.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Umieść żeberka na patelni arkusza wraz z całą marynatą. Przykryć patelnię folią aluminiową, wsunąć do piekarnika i piec, aż mięso łatwo oddzieli się od kości, około 2 godzin. Smażyć je co 30 minut podczas gotowania.
Wyjmij żeberka z piekarnika i pozwól im odpocząć.
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyciągnij żeberko z kości i grubo posiekaj. Następnie, w dużej misce, wrzucić wieprzowinę razem z kapustą i szalotki. Jeśli mieszanka wydaje się zbyt sucha, dodaj trochę więcej sosu hoisin.
Drożdże posypać ciepłą wodą w małej misce. Po kilku minutach drożdże zaczną się pienić i bąbelkować.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Zrób dobrze w środku suchych składników i dodaj ciepłe mleko, olej rzepakowy i aktywowane drożdże. Wyrobić ciasto, aby uzyskać kudłatą masę. Obróć na mąkę lub blat i zagniataj, aż ciasto stanie się gładkie, miękkie i giętkie, około 5 do 10 minut. Włóż go do lekko naoliwionej miski i obróć go raz, aby pokryć. Przykryj miskę folią i pozostaw ciasto do niezakłóconego wyrośnięcia przez 40 minut do 1 godziny. Masa powinna podwoić objętość.
Aby uformować bułki, wyjąć ciasto z miski i zwinąć je w 1 długą linę.
Przetnij linę na 12 równych części.
Każdy kawałek rolki i odstawić na bok w misce. Za pomocą wałka do ciasta spłaszcz każdą kulkę na 4-calowe okręgi, pozostawiając środek nieco grubszy niż jego krawędzie. Umieść czubatą łyżkę nadzienia na środku każdego dysku i uszczypnij wierzchołki zamknięte do uszczelnienia.
Ułóż bułki na tacy wyłożonej pergaminem i przykryj je czystym ręcznikiem kuchennym. Alternatywnie, umieść bułki w dużym 3-poziomowym bambusowym parowcu wyłożonym pergaminem, 4 bułki na poziom. Pozostaw bułki na 10 minut.
W międzyczasie napełnij parowiec bambusowy lub ze stali nierdzewnej wodą i zagotuj go.
Wytnij 12 (4-calowych) rund z pergaminu. Gdy gotowy do gotowania, umieścić bułki na pergaminie rund i do parownika.