Bułeczki Jogurtowe
Bułeczki jogurtowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 124 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jogurt, białko jaja, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Bułeczki Jogurtowe Waniliowe, Morelowe Bułeczki Jogurtowe, oraz Truskawkowe Bułeczki Jogurtowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól wymieszać w dużej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Wymieszać z cebulą.
Połączyć jogurt i białko jaja, mieszając trzepaczką.
Dodaj do mieszanki mąki, mieszając tylko do wilgotnego (ciasto będzie lepkie).
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; lekko zagnieść 4 razy posmarowanymi mąką rękami. Pat ciasto w 8-calowe koło na blasze wyłożonej pergaminem.
Ciasto pokroić na 12 klinów, kroić w, ale nie przez ciasto.
Piec w 425 przez 15 minut lub do złotego koloru.