Bułeczki cynamonowe mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis służy 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 188 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jaj, zmielony cynamon, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 1 minuta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Jabłkowe Bułeczki Cynamonowe, oraz Jabłkowe Bułeczki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozpuścić drożdże w soku jabłkowym w dużej misce; odstawić 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Jabłkowy
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wymieszać w 2 szklankach mąki, 1/3 szklanki cukru, sól,1/4 szklanki masła i jajko; energicznie ubić trzepaczką drucianą, aż do dobrze wymieszanego. Wymieszaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby ciasto było łatwe w obsłudze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Ciasto układamy na lekko posypanej mąką powierzchni; delikatnie wałkujemy w mące do okrycia. Zagnieść około 3 minut lub do gładkiej i sprężystej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rolka
4
Umieścić ciasto w dużej misce nasmarowane skróceniem, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron. (Ciasto można schłodzić w tym momencie nie dłużej niż 24 godziny.) Przykryć miskę szczelnie folią i odstawić w ciepłe miejsce 60 do 70 minut lub aż prawie dwukrotnie. (Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.)
Wymieszać czerwony cukier i cynamon. Delikatnie wciśnij pięść do ciasta, aby spuścić powietrze. Podzielić na 20 równych części; przykryć i schłodzić 8 sztuk. Spłaszczyć każdy z pozostałych 12 sztuk na 2-calowy Okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Ciasto
Cukier
7
Ułożyć 2 rodzynki w środku na nasiona jabłka. Boki ciasta unieść na rodzynki; krawędzie szczypać do uszczelnienia. Zanurz ciasto w roztopionym maśle, aby całkowicie pokryć; pokryć mieszanką cukier-cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Rodzynki
Masło
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Ciasto
Nasiona
Cukier
Pasek Skórki Cytrynowej
8
Ułożyć ścięte boki w miseczkach na muffinki. Włóż uchwyt koniec drewnianej łyżki około 3/4 cala w górnej części każdego i obróć uchwyt lekko, aby wcięcie dla łodygi. Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
łyżka Drewniana
Wkładki Do Muffinów
9
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Piec 14 do 16 minut lub aż bułki po prostu zaczynają brązowieć pod powłoką. Natychmiast wyjąć z patelni do stojaka z drutu. Powtórz kroki z kawałkami schłodzonymi. Fajne rolki 30 minut. Rozbij każdą laskę cynamonu na cztery części. Włóż w wgłębienia w jabłkach na łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę