Bułeczki
Przepis bułeczki może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Jeśli masz masło, drobny cukier, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Świąteczne poranne bułeczki {aka wanilia, gałka muszkatołowa i bułeczki o zapachu rozmarynu}, Jak zrobić bułeczki w toster & a dla jagód i śmietany bułeczki, oraz Pumpkin Spice Scones Tips + Tricks for MOIST Scones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. za pomocą robota kuchennego, jeśli masz jeden, whiz razem mąkę, proszek do pieczenia, sól, masło i cukier, aż mieszanina przypomina drobną bułkę tartą. (W przeciwnym razie mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać do miski, wcierać palcami w masło, a następnie wymieszać z cukrem.)
W osobnej misce ubijamy jajko, wanilię i śmietanę, następnie dodajemy do mieszanki mąki i łączymy rękami, tworząc miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię i zagniatać bardzo krótko, przez około 10 sekund, aby było nieco gładsze. Teraz, używając trochę więcej mąki, poklepać lub delikatnie rozwałkować do grubości około 1 1/2 cala.
Używając 2 1/2-calowego kutra do ciastek (lub większego, jeśli chcesz), Wytnij około 8 dysków ciasta – naciskając nóż prosto w dół, zamiast przekręcać go, ponieważ daje to bułeczki większą szansę na podniesienie prosto do góry.
Połóż dyski na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia, umyj blaty mlekiem i piecz przez około 15 minut lub trochę dłużej, jeśli bułeczki są duże. Aby sprawdzić, czy są ugotowane, włóż drewnianą wykałaczkę do środka; powinna wyjść czysta.
Przełożyć do stelaża z drutu, aby ostygł przez kilka minut, a następnie podawać na ciepło.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
The River Cottage Bread Handbook by Daniel Stevens.As oprócz pieczenia świeżego chleba każdego dnia w kuchniach River Cottage, Daniel Stevens prowadzi coraz popularniejszą budowę i
Kursy pieczenia, które wyposażają uczniów w umiejętności budowania własnego pieca opalanego drewnem na świeżym powietrzu. Daniel od kilku lat gotuje i piecze w profesjonalnych kuchniach, zarówno w Hertfordshire, gdzie dorastał, jak i ostatnio w Dorset, gdzie obecnie mieszka. Od 2006 roku jest członkiem zespołu River Cottage headquarters kitchen.