Buñuelos de Yuca y Queso (placki Yuca i ser)
Buñuelos de Yuca y Queso (Jucan i placki serowe) jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 20 i kosztuje 62 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 82 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem), Carimañolas de Carne y de Queso (JUKA nadziewana mięsem i serem), oraz Yuca Gratin (Yuca Gratinada) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu, aż temperatura zarejestruje 177° (olej powinien mieć około 1 1/2 cala głębokości). Wyłóż dużą blachę do pieczenia z dwiema warstwami ręczników papierowych.
Obierz yuca standardową obieraczką. Używając małych otworów tarki do pudełek, zetrzyj yuca do dużej miski.
Dodaj ser, jajka, proszek do pieczenia i sól i mieszaj, aż dokładnie się połączą.
Wrzucić mieszaninę yuca do oleju przez usypanie łyżek stołowych-4 do 5 na raz - i smażyć, aż nadmuchane i złociste, 3 do 5 minut. Za pomocą pająka lub łyżki z rowkiem przenieść buñuelos na przygotowaną blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku. Powtórz procedurę smażenia z pozostałą mieszaniną yuca, pozwalając olejowi powrócić do 177° między partiami.
Aby uzyskać syrop, połącz cukier, ciemnobrązowy cukier, wodę, laskę cynamonu i goździki w małym rondlu, aż cukry zostaną całkowicie rozpuszczone. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Zdjąć z ognia i wyrzucić cynamon i goździki.
Buñuelos podawać natychmiast z ciepłym syropem.