Buttered Sweet Potato Knot Rolls
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 125 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24 i kosztuje 15 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe mleko, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj No-Knead Knot Rolls, Bran Knot Rolls, oraz Pumpkin Knot Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w mleku w dużej misce; odstawić 5 minut.
Dodać słodkie ziemniaki, 1 łyżkę masła, sól i żółtka, mieszając mieszaninę trzepaczką.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 4 1/2 szklanki mąki; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Wbijać ciasto w dół. Przykryj i pozostaw 5 minut.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem. Ciasto podzielić na 24 równe porcje. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), uformuj każdą porcję w 9-calową linę. Ostrożnie uformuj linę w węzeł; wsuń górny koniec węzła pod rolkę.
Ułożyć bułkę na przygotowanej patelni.
Powtórz procedurę z pozostałym ciastem, umieszczając 12 rolek na każdej patelni. Lekko płaszcz rolki sprayem do gotowania; przykryć i odstawić 30 minut lub aż podwoi się rozmiar.
Piec w temperaturze 400 przez 8 minut z 1 patelnią na Dolnym stojaku i 1 patelnią na drugim stojaku od góry. Obracaj Patelnie; piec dodatkowe 7 minut lub do momentu, gdy rolki będą złocisto-brązowe na górze i wydrążone po naciśnięciu.
Wyjmij rolki z patelni; umieść na stojakach z drutu.
Wałki pędzla z 2 łyżkami masła.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.