Butter Chicken - (Murgh Makhani)
Butter Chicken - (Murgh Makhani) może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 498 kalorii, 45g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka pieprzu, chili w proszku, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kurczak Z Masłem (Murgh Makhani), Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, oraz Murgh Makhani dla podobnych receptur.
Instrukcje
Perforuj kawałki kurczaka widelcem lub małymi cięciami noża. (Chodzi o to, aby marynata mogła nieco wniknąć w kawałki i mieć więcej powierzchni do przylgnięcia.)
Dobrze wymieszać składniki marynaty i wcierać w kawałki kurczaka.
Pozostaw go marynować przez kilka godzin w lodówce, na noc, jeśli to możliwe, aby uzyskać najlepsze wyniki.
Połowę masła rozgrzać na patelni z grubym dnem i włożyć do kurczaka wraz z marynatą. Przykryć i gotować przez około 25 minut lub do całkowitego ugotowania kurczaka. Po odparowaniu płynów, smażyć kurczaka przez jakiś czas w pozostałym tłuszczu.
W rondlu rozgrzać pozostałe masło i dodać czerwone chili w proszku, kolendrę, kminek i czarny pieprz. (Patrz końcówka na dole) smażyć przez kilka sekund. (Patrz Punkt 6 Wskazówka.).
Dodać pokrojone pomidory, cukier i sól i gotować na wolnym ogniu przez około 7 minut, aż puree zgęstnieje i tłuszcz oddziela. Wymieszać z ubijaną śmietaną i zmniejszyć ogień do minimum.
Do gotującego się sosu dodać kurczaka, posiekany imbir i zielone chilli.
W razie potrzeby posypać solą do smaku.
Dobrze wymieszać. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 10 minut lub aż curry jest dokładnie ogrzane przez.Tuż przed podaniem polać roztopionym masłem curry.
Udekoruj wirem świeżej śmietany i drobno posiekanymi liśćmi kolendry.Wskazówka: dla grubszego i bogatszego sosu pasty z orzechów nerkowca (moczyć orzechy nerkowca w wodzie przez godzinę lub tak i zmielić je) można dodać podczas tworzenia sosu w kroku 3-smażyć go wraz z proszków przyprawowych, a następnie postępować jak powyżej.