Burritos wołowe
Beef Burritos to meksykański przepis na 18 osób. Za 1,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 538 kalorii , 36 g białka i 30 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, cebulę, wodę i kilka innych składników, możesz je zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 3 godzin . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Podobne przepisy to Crock Pot Beef and Bean Burritos , Carne Asada Burritos i Chicken and Black Bean Burritos .
Instrukcje
Podsmaż na oleju w rondlu, na średnim ogniu, aż zbrązowieje; odcedź.
Dodaj wodę, cebulę, czosnek, oregano, sól i pieprz; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 do 2-1/2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wyjmij pieczenie, ostudź.
Oddziel mięso od kości i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Zdejmij tłuszcz z soków z patelni.
Dodaj pomidory i papryczki chili; dobrze wymieszaj.
Dodaj mięso; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut.
Połącz mąkę z zimną wodą; dobrze wymieszaj. Wmieszaj do mieszanki wołowej. Gotuj na średnim ogniu, stale mieszając, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Dodaj sos z ostrej papryki. Nałóż łyżką środek tortilli; złóż górę i dół tortilli na nadzienie i zwiń.
Podawać z serem, śmietaną i salsą.