Burritos nadziewane kurczakiem i czarną fasolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Burrito nadziewane kurczakiem i czarną fasolą. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.35 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, fasolę, ser Monterey jack i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burritos z kurczakiem i czarną fasolą, Burritos z kurczakiem i czarną fasolą, oraz Chude Burritos z kurczakiem i czarną fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 6 składników zagotować w małym rondlu. Wymieszać z rozdrobnionym kurczakiem i zieloną cebulą.
Połącz fasolę i salsę. Łyżka 1/4 szklanki mieszanki fasoli i 1/2 szklanki mieszanki kurczaka w dół środka każdej tortilli; posypać 2 łyżki sera.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieść żeliwną lub inną ciężką patelnię na burritos i gotuj przez 3 minuty z każdej strony.
Wyjmij z patelni i powtórz procedurę z pozostałymi 2 burritos.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.