Burgery Jagnięce Prosciutto
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów דל פחמימות,znych do swojego repertuaru, burgery z jagnięciną z szynką Prosciutto mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 773 kalorie, 29 g białka i 65 g tłuszczu każda. Za 3,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 36 minut. 71 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest to dość drogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, bułki tartej i mleka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują burgery z jagnięciną Prosciutto, burgery Portobello-Prosciutto i burgery toskańskie z prosciutto i Fontiną.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, jajko, mleko, ser, suszone pomidory, sól i pieprz, wymieszaj.
Dodaj jagnięcinę i mieszaj, aż się połączy. Podziel mieszaninę na 6 burgerów o grubości 1 cala.
Połóż plasterki prosciutto na desce do krojenia lub kawałku papieru pergaminowego.
Połóż 1 burgera jagnięcego na środku każdego plasterka prosciutto i owiń nim burgera.
Postaw dużą, ciężką patelnię na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzewać przez 2 minuty.
Połóż burgery jagnięce, stroną przykrytą prosciutto do dołu, na patelni i smaż na średnim ogniu, aż prosciutto będzie złote, około 6 do 8 minut. Obróć burgery i dokończ gotowanie, jeszcze około 6 do 8 minut.
Zdejmij burgery z patelni i ułóż je na półmisku lub na pojedynczych talerzach. Na każdym burgerze połóż 2–3 liście bazylii, 1–2 plasterki pomidora i skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz octem balsamicznym.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Merlot, Malbec i Zinfandel to moje ulubione dania Burger. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Możesz spróbować Simi Merlot. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Simiego Merlota]()
Simiego Merlota
Nasz Merlot 2006 ma kolor głębokiej czerwieni z granatowymi krawędziami. Z kieliszka wyskakują aromaty pikantnych goździków i cynamonu z esencją czerwonych owoców, w tym Bingcherries i czerwonych jagód, łącząc się na podniebieniu. Wino to oferuje subtelne taniny i bujne, dojrzałe smaki zaakcentowane końcowymi nutami tostów i kakao. Świetnie komponuje się z klasycznym dipem francuskim, kotletami cielęcymi czy grillowanymi kiełbaskami.