Bulion z pieczarkami, bekonem i jęczmieniem

Bulion z pieczarkami, bekonem i jęczmieniem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj bulion z dzikich grzybów, bekonu i jęczmienia. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.96 za porcję. Mieszanka boczku, jęczmienia perłowego, selera naciowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 125 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ravioli z dzikich grzybów w bulionie z borowikami, Risotto Z Grzybami I Jęczmieniem, oraz Sos na zakwasie, grzybach i boczku.

Instrukcje

1
Umieścić duży rondel na średnim ogniu. Skwierczeć lardons lub boczek przez 10 minut, aż złoty, mieszając od czasu do czasu. Podczas gotowania pokroić cebulę, marchew i seler na małe kawałki. Gdy boczek będzie gotowy, wymieszaj warzywa, czosnek i zioła, przykryj i delikatnie gotuj przez 10 minut.W międzyczasie pieczarki wkładamy do dzbanka, a następnie napełniamy do 600 ml wrzątkiem. Pozostawić do namoczenia na 10 minut.Grzyby wyjąć z soku łyżką szczelinową i grubo posiekać. Podgrzać pod patelnią, dodać grzyby, smażyć przez 1 min, następnie wlać wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Pozostawić do odparowania, a następnie wlać płyn z dzbanka z grzybami do patelni, unikając ostatnich kropli, ponieważ mogą być ziarniste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać bulion i jęczmień. Gotować na wolnym ogniu przez 40 minut, aż jęczmień będzie miękki. Wyciągnij łodygi tymianku i rozmarynu. Może być wykonany do 2 dni przed lub zamrożony na okres do 1 miesiąca. Jeśli zrobisz to do przodu, zupa będzie wymagała poluzowania z odrobiną więcej bulionu, ponieważ jęczmień zagęści go z czasem.Gdy będzie gotowy do podania, drobno pokroić zieleninę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut do miękkości. Doprawić do smaku, następnie podawać z serem do posypania wierzchem, chrupiącym chlebem i maślanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ZieloniZieloni
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn