Budyń z jeżyn, cytryny i Gingersnap
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.56 za porcję. Jedna porcja zawiera 543 kalorie, 7G białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z cytryny, żółtka, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Sernik Cytrynowy Z Skórką Gingersnap, Sernik cytrynowy z skórką Gingersnap, oraz Skinny Lemon Gingersnap Cheesecake Bars.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia; ubić cukrem, sokiem z cytryny, skórką z cytryny, śmietaną i szczyptą soli.
Dodać jajka i żółtka; ubić do miksowania. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby pozostawić ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec zostanie narysowany w poprzek, stale mieszając, 6 do 7 minut (nie gotować). Przecedzić do średniej miski. Przykryć folią, naciskając bezpośrednio na lemon curd. Schłodzić co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Wrzucić wszystkie składniki w średniej misce do herbu, lekko miażdżąc niektóre jagody, aby uwolnić soki. Przykryć i schłodzić, aż cukier się rozpuści i powstanie soki, około 3 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Umieść ciasteczka w dużej plastikowej torebce. Zmiażdżyć ciasteczka z młotkiem lub wałkiem do ciasta, aż największe kawałki są o 1/2 cala. Za pomocą miksera elektrycznego, ubij śmietanę, mascarpone i szczyptę soli w dużej misce, aż uformują się szczyty. Ułóż sześć 8-uncjowych szklanek parfait lub kubków kompot na powierzchni roboczej. Łyżka 4 do 5 jagód i niektóre soki w misce do każdej filiżanki. Przykryć i schłodzić pozostałe jagody w misce do serwowania. Łyżka 1/4 szklanki mascarpone bitą śmietaną na jagody w każdej filiżance, rozłożenie w równej warstwie.
Dodaj obfite 1 łyżkę twarogu, rozprzestrzeniając się na krawędzie.
Posypać 1 łyżką pokruszonych pierników. Powtórz warstwę jeszcze 1 raz z mascarpone bitą śmietaną, twarogiem cytrynowym i pokruszonymi piernikami. Wierzch z pozostałą śmietaną. Przykryć; schłodzić desery co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Odkryj desery. Pozostałą mieszankę jagodową łyżką i podawać.