Budyń Z Czekolady Mlecznej
Budyń z mlecznej czekolady to bezglutenowe deser. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Jeśli masz mleczną czekoladę, ekstrakt z wanilii, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Budyń Z Czekolady Mlecznej, Budyń Z Czekolady Mlecznej, oraz Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego.
Instrukcje
Umieścić czekoladę w misce małe mieszanie bowl.In w drugiej misce wymieszać cukier, kakao, skrobię kukurydzianą i sól; ubić żółtka i 1/2 szklanki mleka, aż smooth.In duży rondel na dużym ogniu, doprowadzić Pozostałe 1 szklanka mleka i 1/2 szklanki śmietany na wolnym ogniu.
Wlać gorącą mieszaninę mleka do miski z czekoladą i ubijać, aż będzie gładka.
Stale ubijając, powoli wlać gorącą mieszaninę czekolady do mieszaniny jaj, aż do całkowitego włączenia i rozpuszczenia kakao.Powrót krem do rondla. Gotować, stale mieszając, na średnim ogniu, aż zgęstnieje, o 10 protokół (mój był gruby w pięciu, w którym to momencie zmniejszyłem ogień do niskiej i gotowane jeszcze minutę lub dwie). Nie pozwól, aby mieszanina dotarła do gotowanego na wolnym ogniu. Jeśli krem zaczyna mocno parować, wymieszaj go, z ognia, na chwilę przed powrotem do góry pieca. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Wymieszać wanilią.
Połóż na budyniu kawałek woskowanego papieru lub pergaminu i pozostaw do ostygnięcia przez około 30 minut w temperaturze pokojowej.
Przenieść do lodówki, aby schłodzić.Gdy pudding jest schłodzony, ubij śmietanę, aż uformują się szczyty. Ubić w cukrze i wanilii.
Warstwę budyniu w szklankach z bitą śmietaną.